Canon’dan sanal gerçeklik gözlüğü

canon sanal gerceklik gozlugu

Canon, New York’ta düzenlediği fuarda yeni teknolojilerini duyurmaya başladı. En ilgi çekici olanı Canon’un sanal gerçeklik gözlüğü oldu. Canon sanal gerçeklik gözlüğünün detayları haberimizde.

canon-sanal-gerceklik-gozlugu

Fotoğraf makineleri ve video kameraları ile tanıdığımız Canon, New York’ta düzenlenen 2015 Expo’da kendi sanal gerçeklik gözlüğünü duyurdu. Henüz prototip aşamasında olan gözlük, denizaltılarda kullanılan periskoplara benziyor. Sabit bir kullanım yerine elle tutularak göz hizasında kullanılan ürün ilgi çekici bir tasarıma sahip.

Canon sanal gerçeklik gözlüğü 120 derecelik bir görüş açısı sunuyor. Her göz için 2.5K (2560×1440) toplamda ise 5K çözünürlük sunan gözlük 5.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip. 538 ppi keskinlik değeri sunan bu yeni gözlüğün detayları şimdilik bu kadar. Henüz geliştirme sürecinde olan ürün, Canon’un diğer teknolojileriyle birlikte duyuruldu. Firma bu sanal gerçeklik gözlüğüyle birlikte yeni görüntüleme teknolojilerini de duyurdu. Muhtemelen ilk etapta Canon ekosistemi içerisinde çalışacak bir ürün olan karşımıza çıkacaktır ancak ilerleyen dönemlerde farklı kameralarla çekilen videoları da destekleyeceğini düşünebiliriz.

canon-sanal-gerceklik-2

GoPro o kamera setini satışa çıkardı