Apple, Premier Lig için hamle yapmaya hazırlanıyor

Premier Lig

Apple’ın Premier Lig’in yayın haklarını satın almak teklif vermeye hazırlandığı söylentileri son dönemde momentum kazanmaya başladı.

Amerikalı teknoloji devi Apple daha çok iPhone ve MacBook gibi cihazlarıyla gündeme geliyor olsa da son dönemde farklı alanlarda da etkinliğini arttırıyor. Apple TV+ adlı dijital platformuyla eğlence dünyasına dev bir adım atan şirket, bugün film ve dizileriyle Hollywood’un önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak şirketin eğlence dünyasındaki varlığı bununla sınırlı kalmıyor. Dijital platformunu büyütmek için farklı alanlara yatırım yapmaya devam eden Apple, son dönemde spor yayıncılığına da girmeye başladı.

Halihazırda Amerikan beyzbol ligi MLB ve Amerikan futbol ligi MLS ‘nin yayıncısı olan Amerikalı teknoloji devi, bu alandaki yatırımlarını Amerikan liglerinin çok ötesine taşımayı planlıyor. Başta İngiltere’nin bir numaralı futbol ligi olan Premier Lig olmak üzere çeşitli Avrupa liglerinin yayın hakları için teklif vermeye hazırlandığı bir süredir konuşulan Apple, bu planlarını hayata geçirmek için harekete geçmeye hazır görünüyor.

Apple ve Facebook

Bloomberg’in haberine göre Apple, önümüzdeki günlerde Premier Lig’in yayın haklarını satın almak için ciddi bir teklif sunmaya hazırlanıyor. Hatırlarsanız ocak ayında da Daily Mail benzer bir iddiayı ortaya atmıştı. O günden beri konuşulmaya devam eden bu söylentiler, Bloomberg gibi ekonomi dünyasını yakından takip eden bir haber platformunun da doğrulamasıyla iyiden iyiye momentum kazandı. Görünen o ki böyle bir teklifin eli kulağında.

Son yıllarda popülerliği hızla artan Premier Lig, bugün dünyanın en çok izlenen futbol ligi haline gelmiş durumda. Üstelik gerek ekonomisi gerekse izleyici rakamlarıyla diğer liglerle arasındaki farkı da her geçen gün biraz daha açıyor. Hatta bu ligin zamanla futbolun NBA’i haline gelip diğer tüm ligleri gölgede bırakabileceği bile konuşuluyor. Bu yüzden Apple’ın bu ligin yayın haklarını alması Amerikalı teknoloji devi için çok önemli bir adım olabilir.

Samsung Galaxy F14 resmen tanıtıldı