Apple mağazalarının yeniden açılma süresi uzatılıyor

Apple mağazalarının yeniden açılma süresi uzatılıyor

Çin’de meydana gelen ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Corona virüsü nedeniyle Apple mağazalarının yeniden açılma süresi uzatılıyor. İşte haberimizin detyaları.

Bu virüs, yalnızca insan sağlığını değil aynı zamanda ekonomiyi ve iş dünyasını da mahvetmeye başladı bile. Yapılan açıklamalara göre yüzlerce, bazı iddialara göre de binlerce kişiyi öldüren bu virüsün etki alanı son dönemlerde artış gösterdi. Hem şirketleri hem de şirketlerin üretimini ciddi ölçüde olumsuz etkileyen bu hastalığın kurbanlarından birisi de teknoloji devi Apple olarak kayıtlara geçti.

Apple mağazalarının yeniden açılma süresi belirsiz

Apple Çin’deki merkezlerini ve şirket ofislerini açmak istiyordu. Ancak ABD’li teknoloji devi, bu virüsü salgını nedeniyle süresini uzatmak istedi ve açılışı ileri bir tarihe aldı.

Apple mağazalarının yeniden açılma süresi 1

Apple, Şubat başlarında yaptığı açıklamasında Ülkedeki resmi mağazalarını ve şirket ofislerini, virüs nedeniyle 9 Şubat’a kadar kapatacağını söylemişti. Son olarak “Şirket ofislerimizi ve iletişim merkezlerimizi 10 Şubat haftasında yeniden açmaya çalışıyoruz ve mağazalarımızı yeniden açmak için hazırlıklar yapıyoruz. Açılış tarihleri kesinleşene kadar müşterilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Bu problemden tek etkilenen kuruluş Apple değil. Çin’de ve özellikle Wuhan bölgesinde fabrikaları, ofisleri olan bütün kuruluşlar bu salgından kötü etkilendi. Bazı kuruluşlar; mağazalarını ve fabrikalarını geçici bir süreliğine de olsa kapatma kararı aldı. Sizce Apple ne zamana kadar süreyi uzatacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple iPhone yavaşlatma politikasının bedelini ağır ödeyecek