En hızlı akıllı telefonlar (Eylül 2018)

en hızlı akıllı telefonlar 1

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın yeni iPhone modellerini satışa sunmasıyla birlikte en hızlı akıllı telefonlar listesi tamamen değişti. İşte hali hazırda satışta olan telefonlar içerisindeki en hızlı cihazlar.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet günden güne daha da sert bir hal alıyor. Özellikle Çinli üreticilerin agresif fiyat politikasıyla satışa sunduğu ürünler, Android tarafındaki köklü şirketleri zor durumda bıraktı.

Yine de pazar geneline bakıldığında pek çok üreticinin üst segmentte benzer teknik özelliklere sahip olduklarını görüyoruz. Zaten Android tarafındaki birçok üretici, amiral gemisi modellerinde Qualcomm’un üst segment yonga setlerini kullanıyor. Kendi yonga setini kullanan firmaların sayısı ise oldukça az. Nitekim bu alanda Apple, Samsung ve Huawei’ye ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

Samsung bölgesel bazda kendi ürettiği yonga setlerinden de faydalanıyor. Örneğin ülkemizde satılan Samsung modellerinde Güney Koreli şirketin kendi ürettiği Exynos yonga setleri kullanılıyor.

ABD ve Çin pazarlarında ise Qualcomm üretimi olan yonga setleri tercih ediliyor. Huawei ve Apple ise pazar ayrımı gözetmeden kendi ürettikleri yonga setlerini kullanıyorlar. Peki tüm bu bilgiler ışığında, en hızlı akıllı telefonlar hangileri?

Bu soruya cevap vermenin en kolay yolu telefonları çeşitli performans testlerine tabi tutmak. Biz en hızlı akıllı telefonlar listesini oluşturmak için Geekbench 4 verilerini baz alacağız. Bu bağlamda lafı daha fazla uzatmadan sizleri Eylül ayındaki en hızlı akıllı telefonlar listemiz ile başbaşa bırakalım.

En hızlı akıllı telefonlar (güncel liste)

Samsung Galaxy S9+

galaxy s9

Geekbench 4 puanı: 8295
3D Mark Slinghot Extreme Puanı: 4150
GFXBench 5.0 Puanı: 1339 frames (Aztec Ruins)
Pokemon Go açılma süresi: 8.4 saniye
Video editleme süresi (Transcode 2 dakika 4K çekim): 2 dakika 32 saniye