Apple mağazaları kapanacak: Kesin haber geldi

Apple mağazaları kapanacak

Teknolojinin en büyük kalelerinden bir tanesi olarak bilinen Apple mağazaları kapanacak. İşte son dakika alınan karar ile ilgili detaylar.

Dünyanın genelinde çok ağır tahribatlara yol açan Corona virüsü ne yazık ki Apple mağazaları kapanacak haberlerinin yayılmasına neden oldu. Virüs ilk etapta Çin’de çok fazla aktif oldu ve bunun üzerine insanlar buradan kaçmaya başladılar. Örneğin Starbucks ve Apple Çin’deki faaliyetlerini ilk durduran kuruluşlar içerisinde yer alıyor.

Apple mağazaları için belirsizlik sürüyor

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Apple gibi şirketlerin mağazalarının kapanmasının virüsün bir nebze de olsa yayılmasını engelleyebileceği ifade edildi. Elbette bu sadece Apple ile sınırlı değil.

Apple mağazaları kapanacak yeni

Dünya genelindeki birçok şirket mağazalarını kısa süreliğine kapatma kararı aldı. Apple ise bu kararını Çin dışı ile sınırladı. Çin harici diğer ülkelerde yer alan Apple mağazaları kısa bir süreliğine kapalı olacak. Dünyanın geri kalan ülkelerindeki mağazalar henüz belirli olmayan bir süre boyunca kapalı tutulacak.

iOS 14 liste görünümü ile gelebilir!

Bu virüsün en çok etkilediği kesimlerden birisi de hiç şüphesiz Apple oldu. Şirketin uzun bir süre boyunca mağazalarını kapalı tutması ve üretim yapmaması büyük bir sorun yarattı. Tim cook tarafından yapılan açıklamalarda bu virüs için yaklaşık olarak 15 milyon dolar harcadıklarını ifade etti. Bu rakam Apple tarafından günden güne artırılacak. Sizce şirketin Corona virüsü ile mücadelesi yeterli mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.