Apple macOS Ventura, iOS 16.1 ve iPadOS 16’yı piyasaya sürdü

Apple music düet

Bugün, şirket, iPhone, iPad ve Mac işletim sistemlerinin yeni sürümlerini piyasaya sürdüğü için büyük bir Apple güncelleme günü. Genel olarak iPhone kullanıcıları iOS 16’nın tadına varmış olsa da, çoğu insan ilk kez iPadOS 16 ve macOS Ventura’ya sahip olacak.

Apple macOS Ventura, iOS 16.1 ve iPadOS 16’yı piyasaya sürdü. Apple, Stage Manager çoklu görev özelliğini (iPadOS 16 beta’nın başlarında rafine edilmediğini hissettik) geliştirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu öne süren raporların ortasında iPadOS 16’nın piyasaya sürülmesini erteledi. Aslında Apple, iPadOS 16’nın halka açık bir sürümünü atladığını ve doğrudan 16.1 sürümüne geçtiğini söyledi.

iPad işletim sisteminin en son sürümü, Mail, Safari, Mesajlar ve diğer önemli uygulamalarda yapılan önemli değişiklikler de dahil olmak üzere iOS 16 ile aynı güncellemelerin çoğunu içerecek. Daha fazla işbirliği merkezli özellikler varken, Hava Durumu ve Saat uygulamaları nihayet iPad’e geliyor. Stage Manager için harici ekran desteği önümüzdeki birkaç ay içinde gelecek.

macOS 12.3 yeni özellikler ile sunuldu!

Ayrıca bu yılın ilerleyen saatlerinde Apple, Freeform adlı bir ortak üretkenlik iPad uygulaması yayınlayacak. Kullanıcıların Apple Pencil ile fikirlerini çizebilecekleri geliştirilmiş bir beyaz tahta gibi görünüyor. Şirket, tuvale resimler, videolar, ses, PDF’ler, belgeler ve URL’ler dahil hemen hemen her tür dosyayı ekleyebileceğinizi ve içeriği satır içi ön izleyebileceğinizi söylüyor.

Apple, macOS Monterey'de önemli bir hatayı düzeltti

Apple macOS Ventura, iOS 16.1 ve iPadOS 16’yı piyasaya sürdü

Stage Manager ayrıca macOS Ventura’nın ana cazibe merkezi olacak. İPhone’unuzu bir Mac web kamerası olarak kullanmak için yerel bir yol sunan Süreklilik Kamerası özelliği, Safari’ye paylaşılan sekme grupları ve geçiş anahtarlarının tanıtılması gibi ilgi çekici geliyor.

Daha fazla erişilebilirlik seçeneği de her zaman memnuniyetle karşılanır. Apple, macOS Ventura ile tüm ses içeriği için Canlı Altyazılar, aramalar için Yaz ve Konuş işlevi, VoiceOver ekran okuyucusunu ve diğer araçları kullananlar için bir Metin Denetleyici düzeltme aracı ekliyor. Bu arada, Sistem Tercihleri ​​menüsünün artık Sistem Ayarları olarak adlandırıldığını ve iPhone ve iPad ayarlarıyla daha uyumlu olacak şekilde yeniden tasarlandığını belirtmekte fayda var.

Apple, macOS Monterey'de önemli bir hatayı düzeltti

iOS 16.1’e gelince, iCloud aracılığıyla paylaşılan fotoğraf kitaplıkları ve elektrik şebekesinin ne zaman daha yeşil enerji kaynakları kullandığına bağlı olarak iPhone şarj sürelerini optimize eden temiz enerji şarj işlevi sunacak. Ancak  bu özellik şimdilik yalnızca ABD’de.

Apple Fitness+ da artık bir Apple Watch’a ihtiyaç duymadan iPhone’da kullanılabilir. Ayrıca, geliştirilmiş pil ömrü simgesi, Canlı Etkinliklerde üçüncü taraf uygulama desteği ve iOS 16’nın rahatsız edici yapıştırma istemlerini azaltacak uygulama başına kopyala ve yapıştır izinleri de yenilikler arasında.

YouTube, mobil cihazlara yakınlaştırma özelliği ekliyor