iPhone ve iPad için yeni güncelleme çıktı

iphone 15

Apple, iOS, iPadOS ve macOS için Hızlı Güvenlik Yanıtları güncellemesini paylaştı. Güvenlik güncellemesi neyi düzeltiyor? İşte detaylar…

Hızlı Güvenlik Yanıtları (Asıl adıyla Rapid Security Response) güncellemeleri, iOS, iPadOS ve macOS platformlarında güvenlik düzeltmelerini yüklemek üzere geliştirilen yazılım paketleridir. Tam bir yazılım güncellemesi gibi yüklenmelerine gerek kalmaz. Boyutu normal güncellemelere göre daha küçüktür ve hızlıca yüklenir. Apple, iOS ve iPadOS 16.5.1’le birlikte macOS Ventura 13.4.1 için Hızlı Güvenlik Yanıtları yaması çıkardı. Bu güncelleme WebKit güvenlik açığını kapatıyor.

Yeni Hızlı Güvenlik Yanıtları güncellemesinin boyutu ufak olduğu için cihazınıza hemen indirip, yükleyebilirsiniz. Tüm işlem birkaç dakika içinde bitiyor. iPhone ve iPad’de Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme kısmından, macOS’de ise Sistem Ayarları bölümünden güvenlik yamasını yükleyebilirsiniz.

Cihazınızda Ayarlar>Hakkında kısmına girdiğiniz zaman iOS Sürümü bölümünde yüklü işletim sistemi ve hızlı güvenlik yanıtları sürümünü görebilirsiniz. “Güvenlik Yanıtını Sil” kısmından bu güncelleme silinebilir, ancak böyle bir şey yapmamanızı tavsiye ederiz.

Apple, Hızlı Güvenlik Yanıtları güncellemelerini geçen yıldan bu yana test ediyor ki, iOS 16 ve macOS Ventura’nın çıkmasıyla birlikte Hızlı Güvenlik Yanıtları da kullanıma sunuldu.

apple

iOS 16.6’nın yeni beta sürümü yayınlandı

iOS 17 hakkında konuşulurken, Apple bir yandan da iOS 16.6 güncellemesini test ediyor. Mayıs ayından bu yana beta sürümünde olan güncellemenin bu ay içinde son kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Büyük ihtimalle 16.6 güncellemesinde yeni özellikler olmayacak. Daha çok performans ve güvenliğe yönelik bir yazılım paketi olacak. Ayrıca bu güncellemenin iOS 17 öncesi hazırlık olduğu da belirtiliyor. iOS 17’le birlikte iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’e olan destek de sona erdi.

Apple dev ekrana sahip iMac’leri test ediyor