Apple M4 İşlemcisi Tanıtıldı Özellikleri Nedir?

Apple M4 çipinin performans testi

Apple’ın merakla beklenen etkinliği gerçekleşti. Bu etkinlikte yeni iPad Pro’lara güç veren M4 yongası resmen duyuruldu. Yeni nesil M serisi çipin detaylarına yakından bakalım.

Apple’ın açıklamasına göre M4 yongasında 4’ü performans, 6’sı verimlilik olmak üzere yeni bir 10 çekirdekli CPU yer alıyor. Yeni çipin 3’ü performans, 6’sı verimlilik olan 9 çekirdekli CPU’ya sahip başka bir modeli daha var. 9 çekirdekli model 256 ve 512 GB’lık iPad Pro’da yer alırken, 10 çekirdekli model ise 1 ve 2 TB’lık iPad Pro’ya güç veriyor.

M4

Yeni M serisi işlemci 2. nesil 3 nm süreciyle üretildi. Çipte yeni bir Display Engine (Görüntü Motoru diyebiliriz) yer alıyor. M4, eski iPad Pro’larda yer alan M2 işlemcisine göre %50’ye kadar daha hızlı CPU performansı ve dört kat kadar daha hızlı render performansı sunuyor. Yeni yonga Dynamic Caching (Dinamik Önbelleğe Alma) özelliğiyle profesyonel uygulamalarda ve oyunlarda önemli ölçüde yüksek performans gösteriyor. Ray Tracing özelliği de var.

m4

Yeni nesil yongada yapay zeka özelliklerinin üstesinden gelmek için gelişmiş Neural Engine bulunuyor. Apple’a göre M4’te şirketin şimdiye kadarki en güçlü Neural Engine’ı yer alıyor ve saniyede 38 trilyon işlem yapabiliyor.

Yeni Superman Filminden İlk Görsel Yayınlandı