Twitter’ın Kurucusu Yeni Şirketinden de Ayrıldı

Twitter'ın kurucusu jack dorsey senato

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, ilk şirketinden ayrıldıktan sonra kurduğu yeni girişimi BlueSky’dan da ayrıldı. Ayrılık kararı resmiyet kazandı.

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından olan Twitter bugün daha çok yeni sahibi Elon Musk ile anılıyor olsa da aslında uzunca bir süre Jack Dorsey’nin şirketiydi. Twitter’ın kurucusu olan Dorsey, uzun yıllar şirketin başında kaldı. Ancak zamanla şirketten uzaklaştı ve en sonunda da bağlarını tamamen kopardı. Jack Dorsey’nin bir sonraki projesi ise Bluesky oldu.

Twitter’a açık kodlu, merkezi olmayan bir alternatif sunma misyonuyla yola çıkan BlueSky, zamanla bu misyonu geri plana atıp bir şirkete dönüştü. Bu yönüyle aslında OpenAI’a epey benziyor. Ancak aynı OpenAI’da olduğu gibi Bluesky’da da şirkete dönüşme süreci sıkıntılı geçiyor. Nitekim Jack Dorsey ile Bluesky yönetimi arasında ipler kopmuş görünüyor.

Bluesky yeni özelliğini duyurdu

Geçtiğimiz günlerde Bluesky hesabını kapatan Jack Dorsey’e sosyal medya üzerinden soru yönelten bir takipçisi, hala Bluesky’ın yönetim kurulunda olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Dorsey “hayır” cevabını verdi. Böylece yeni şirketinden de ayrıldığını doğrulamış oldu. Şirket de kısa süre sonra bir açıklama yayınlayarak bu haberi doğruladı ve Jack Dorsey’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bluesky şimdilik küçük çaplı bir şirket olsa da ileride bir sosyal medya devine dönüşme potansiyeli var. Özellikle Elon Musk’ın X’inden uzak durmak isteyenler için Bluesky önemli bir alternatif olabilir. Hal böyleyken Dorsey’nin bu girişimden ayrılmış olması şaşırtıcı. Belli ki şirket yönetimi ile Dorsey arasındaki iler kopmuş. Ne olursa olsun Dorsey’nin ikinci büyük projesinden de ayrılmış olması dikkat çekici.

iPhone Satışlarında Yüzde 10 Düşüş Yaşandı