Apple Kendi Ekranlarını Kendi Üretecek

Apple Think Different Apple Logo

Yeni iPhone modellerinde kullanılacak olan dokunmatik ekranları kendi bünyesinde üretmek için harekete geçen Apple, Japonya’da yeni bir fabrika kurdu.

Apple, Samsung, LG Electronics ve Sony gibi teknoloji devleri bugüne kadar hazırladıkları akıllı telefonların üretiminde farklı firmalarla çalışmış ve cihazlarında kullanılacak dokunmatik ekranlar veya işlemciler gibi parçaların üretimi için dışarıdan firmalara bel bağlamış olsalar da, bu durum yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Samsung ve LG Electronics’in kendi işlemcilerini üretmek için geçtiğimiz günlerde harekete geçmesinin ardından şimdi de Apple akıllı telefonlarında kullanacağı dokunmatik ekranları kendi bünyesinde geliştirebilmek için ilk adımları attı.

apple

Önümüzdeki yıldan itibaren kendi ekranlarını üretmek isteyen Amerikalı teknoloji devi Apple‘ın bu amacına ulaşmak için Japonya’da yeni bir fabrika kurduğu belirtiliyor. 2016 yılında faaliyete geçecek olan bu yeni fabrikada LTPS teknolojisi kullanılarak, yeni iPhone modellerinde kullanılacak olan LCD ekranların üretilmesi bekleniyor. Öte yandan firmanın akıllı saati Apple Watch’ta kullandığı OLED ekranların da bu yeni fabrikada üretilebileceği, fakat bu aşamaya daha geç bir tarihte geçilebileceği söyleniyor.

Apple‘ın bu yeni fabrikayı kurmak için 1.7 milyar dolarlık bir yatırımı gözden çıkardığı ve Japan Display firmasının çalışanları tarafından yürütülecek olan bu yeni fabrikanın tamamen firmanın siparişlerine odaklanacağı belirtiliyor.

Lenovo Vibe Serisinin Yeni Üyeleri Görüldü