Samsung Pay kullanıma açıldı!

samsung pay

Samsung sözünü tuttu ve kendi mobil ödeme sistemi Samsung Pay’i bugün itibariyle ABD’de kullanıma sundu. Samsung Pay’in detayları ve bir sonraki kullanılacağı ülke gibi detayları haberimizde.

samsung pay

Bir yanda Apple, Apple Pay ile, diğer yanda Android, Android Pay ile uğraşırken Samsung, kendi mobil ödeme sistemi Samsung Pay’i kullanıma sundu. Şimdilik sadece ABD’de kullanıma sunulan Samsung Pay mobil ödeme sisteminin bir sonraki aktifleşeceği ülke Samsung’un kendi ülkesi Güney Kore olacak.

Samsung’un mobil ödeme sistemi Samsung Pay, diğer sistemler gibi NFC üzerinden çalışıyor, ancak MST adı verilen bir başka sistem ile de uyumlu. MST sistemi yıllardır ABD’deki pos cihazlarında zaten mevcut. Dolayısıyla Samsung, Apple Pay ve Android Pay’den daha fazla sayıda mağaza ile uyumlu.

Samsung Pay’i kullanmak için Galaxy Note 5, S6, S6 edge ve S6 edge+ modellerinden birine sahip olmanız gerekiyor. Verizon GSM operatörü şimdilik bu sistemi kullanamıyor. Ancak Verizon dışındaki operatörler AT&T, Sprint, T-Mobile ve U.S. Cellular bu sistemi destekliyor. Samsung Pay ödeme sistemi tüm kredi kartı ve banka kartlarını destekliyor. Visa, MasterCard, American Express, Bank of America ve Citibank kartlar Samsung Pay ile kullanılabiliyor.

iPhone 6s’in Türkiye fiyatı ve satış tarihi açıklandı!