Apple katlanabilir iPhone için nabız yokluyor

iPhone X Fold

Katlanabilir akıllı telefon sektörü günden güne gelişmeye devam ederken, Apple’ın bu sektöre giriş yapmak için Samsung ve LG’den bir talebi var.

Apple katlanabilir iPhone için nabız yokluyor. Akıllı telefon denildiğinde akla gelen ilk şirket olan Apple, gerek satış gerekse de pazarlama konularında tam bir uzman. Geliştirdiği her iPhone modelini en iyi şekilde pazarlayan Amerikalı teknoloji devi, bu sayede dünyanın en çok satılan akıllı telefon modelinin de sahibi olmayı başardı.

apple may be working on a foldable iphone2 1507793403

Bununla birlikte neredeyse bütün teknoloji meraklılarının Apple’dan bir katlanabilir akıllı telefon beklediği de gerçek. Ancak Amerikalı teknoloji devi, bugüne kadar katlanabilir akıllı telefonlara ilişkin ciddi bir adım atmadı, sebebi ise bugün ortaya çıktı.

iphone fold

Apple katlanabilir iPhone için nabız yokluyor

Apple’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Amerikalı teknoloji devinin henüz katlanabilir akıllı telefon pazarına girmeme sebebinin katlanma izi sorununun çözülememesi olduğu belirtiliyor. Bu konuya özel bir ilgi gösteren Apple, ekran üretimi konusunda dünyanın en önemli iki ismi olan Samsung ve LG’den kendisi için katlanma izi olmayan OLED ekran üretmelerini istedi.

iPhone X Fold

İlk başta bu talep özellikle Samsung hayranları için son derece anlamsız gelebilir. Çünkü Samsung’un kendisi zaten katlanabilir akıllı telefon sektörünün lideri ve eğer bunu yapabiliyor olsa kendi markası için yapardı diye düşünebilirsiniz. Ancak teknoloji dünyasında işler böyle yürümüyor ve parayı veren düdüğü çalıyor. Bu nedenle eğer Apple bu talebini destekleyecek yeterli bütçeyi ayırırsa, Samsung’da henüz kendisi için yapamadığını Apple için yapabileceğini görebiliriz.

Huawei Mate 50 Serisi Kılıflar Üzerinden 5G Desteği Sunabilir