Apple, işçi şikayetleri ile uğraşıyor

Apple uzun süredir işçi şikayetleri ile uğraşıyor. Özellikle ABD’de çalışanların şikayetleri bitmiyor. İşte tüm detaylar.

New York Times’ın bildirdiği gibi, Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu, New York’taki Dünya Ticaret Merkezi mağazasında sendika organizatörlerini engellemeye çalışan çok sayıda yasayı çiğnediğini iddia ettikleri için Apple’a dava açtı. Apple çalışanları ile sürekli problem yaşamaya son hız devam ediyor gibi görünüyor. Amerika İletişim İşçileri (CWA) sendikası, Şirketin çalışanları denetlediğini ve sorguladığını iddia ediyor. Sendika yanlısı broşürlere sınırlı erişimi ve çalışanların sendika karşıtı konuşmaları dinlemesini sağladığını iddia ediyor. NLRB, iddiaların ikisinde yeterli kanıt buldu. Uzlaşma olmazsa bir yargıç 13 Aralık’ta duruşma yapacak.

Apple, işçi şikayetleri ile uğraşıyor

Şirketten yorum istendi. Bir sözcü The Times’a yaptığı açıklamada, iPhone üreticisinin CWA’nın iddialarına karşı çıktığını ve “gerçekleri sunmayı” beklediğini söyledi. Geçmişte Apple, sendikalaşmanın işgücü iyileştirmelerini engelleyeceğini ve şirket ile mağaza çalışanları arasında “doğrudan katılımı” önleyeceğini iddia etmişti. Apple, personele maaşı artıracağını, ancak sendikalaşmanın daha az terfi ve sabit çalışma saatlerine yol açabileceğini söyledi. NLRB şikayetinin şirketin işgücü uygulamalarında değişikliğe yol açacağına dair kesinlik yok. Ancak, birden fazla ABD mağazasındaki ekiplerin sendikalaşma teklifleri vermesi bekleniyor.  Oklahoma City çalışanları gelecek hafta oy kullanacak. Benzer şikayetleri en aza indirmek için de olsa şirket üzerinde harekete geçmesi için artan bir baskı var diyebiliriz.

Cyberpunk 2077 yeni güncelleme ile tamamen toparlandı