Apple, iPhone 5S Modeliyle Sağlam Geliyor

apple new model iphone 5s

Hala medyada Apple karşı girişilen bir eleştiri kampanyası var. Eyvallah eleştiri her zaman iyidir. Kişinin kendisine çeki düzen vermesine yarar. Ama durup dururken eleştirmek, kötü gidişat varmış gibi lense etmek, pek de karşı tarafa artı kazandıracak bir davranış olmasa gerek.

Nedir peki mesele? Satışlar düşüyormuş. Apple, son modellerinin sipariş rakamlarını açıklamamış, Steven Jobs’un ölümünden sonra gelen düşüşler. Bu şekilde bir durumun olduğu söylenemez. Çünkü Apple, iPhone 5S modeliyle, yeni nesil akıllı telefon piyasasının liderliğini yapacak bir durumda. Piyasada ki hakimiyetini iPhone 5S modeliyle sağlayacak. Her ne kadar bu modelleri ucuz olarak piyasada görüleceği naraları etrafı kaplamış olmasına rağmen, bu şekilde bir durumun gerçekleşmesini beklemek hayaldi zaten. Ama diğer iPhone fiyatları arasında yeni modellerinin 100 dolarlık bir kazancı var. Bu fiyat bazında ki bir fark ama asıl önemli olan iPhone 5S modelinin teknik nitelikleri bakımından devrim yaratmasıdır.

apple-new-model-iphone-5s

İlk 64 bit işlemcili telefon olma özelliğinde. Bunun yanında parmak izi özelliği sayesinde çok tutulacak. Ama asıl onu lider yapan A7 işlemcisi içerisinde ki M7 çipidir. Bu çip sayesinde pek çok yeni uygulamaların önünü açmış durumdadır Apple. Bu ne demek peki? Söylenildiği gibi yerinde sayan değil sürekli üreten bir firma. Bakın iPhone 5S modeliyle sunulacak olan A7 işlemcisi, merkez işlemci birimi performansını ikiye katlayacağı söyleniyor. Telefonlar ABD’de satışa sunulacak birkaç gün sonra ardından ülkemize gelmesi uzun sürmez. Performans değişikliğini daha net anlamak için elimize almamız gerekir. Ama diğerlerinden fevkalade bir performans kesin gibi. Çünkü içerisinde ki M7 çip ayrı bir işlemci gibi vazife yapacak ve uygulamaların buradan yönlendirilmesi sağlanacak. M7 ayrıca sağlık uygulamaları, detaylı ölçümler yapılabilen uygulamaların önünü de, açmaktadır. Artık cep telefonunuzdan check-up yaptırmak zor olmayacak.

Bir de kamera özelliği. Her zaman ki Apple başarısı. Bir adım daha ileri gidilerek daha hassas bir kamera yapısı kazandırılmış. 8 mega piksel kamerası arkada, 1.2 mega piksel kamerada ön tarafında bulunmaktadır. Fotoğraf severler için harika bir çekim deneyimi yaşatacak. Apple her zaman ki gibi, yenilikçi ve piyasaya hakim vaziyettedir.