iPhone 5S Modelinde Bir Sorun Daha: Kasası Bükülebilir

iPhone

iPhone modellerinde bükülme iddiası ilk olarak iPhone 5 modellerinde ortalıya çıkmıştı. Bu modelin bükülebildiği söyleniyordu. Şimdi de aynı iddia Apple firmasının yeni akıllı telefon modeli  iPhone 5S için ortaya atıldı.

İphone 5S piyasaya çıktı çıkalı dinmek bilmeyen bir eleştiri saldırısı altında. Öncelikle Apple firması iPhone 5S modelindeki parmak izi tarayıcısı için asla hacklenemez dedi. Birkaç gün sonra hacklendi. Bu durum iPhone 5S hakkında ki ilk olumsuz eleştirinin başladığı nokta oldu. Bu olumsuz eleştirilerinin yanında iPhone 5S modelinin elbette takdir edilecek yanları da vardı. Mesela, 64 bit işlemciye sahip telefon olması, yeni nesil işletim sistemi A7 teknolojisini barındırması onun övgüye layık olan yanlarıydı. Ancak rakipleri Apple firmasının açıklarını gün yüzüne çıkarmak için çalışıyor.

iPhone

Fransız web sitesi olan No where else’de bir haber çıktı. Haber iPhone 5S modelinin diğer İphone 5 gibi büküldüğünü iddia ediyordu. Bunun kanıtı olarak da birkaç tane fotoğrafı siteye ekledi. Ancak işin ilginç yanı bu bükülme sorununun sadece Çin’de ki telefon modellerinde yaşanmış olmasıydı. Çin’den gelen bükülme şikayetleri, diğer ülkelerde yok. Bükülmeyle alakalı söylenen ise, işin çok kolay olduğu. Yani iPhone 5S üzerine kuvvetli bir basınç uygulamaya gerek kalmadan cebinizde iPhone 5S hafif bir basınçta büküle biliyormuş.

Haberle ilgili sağlıklı bir kaynak ortada yok. Ancak bükülme hususunda iPhone 5 modellerinde sorun tespit edilmişti. iPhone 4 modellerinde rastlanılmayan sorun iPhone 5’de ortaya çıkmıştı. Şimdi de iPhone 5S modelinde olduğu söyleniyor. Ancak sadece bir iddia. Bu habere yer vermemizin sebebi, iPhone 5 modellerinde tespit edilen bir sorunun, iPhone 5S’de olması ihtimalidir. Siz siz olun iPhone 5S telefonunuz varsa bükmeyi denemeyin. Cebinizde değil de, çantanız da veya ceketinizin cebinde taşıyın. Telefonunuz büküldüğünde şaşırabilirsiniz yoksa.

Bakalım Apple firması bununla alakalı ne gibi bir açıklama yapacaktır. Bu konu hakkında bir açıklamada bulunsa iyi olur. Sadece şikayetlerin Çin’den gelmiş olması da bir başka ilginç durum. Ama bizim burada ki iPhone 5S modellerinde de yaşanmayacak bir sorun değil. O nedenle tedbirinizi alın.