Apple iPhone 5s’i gözden çıkardı!

iphone karsilastirma

Apple iPhone SE modelinin Apple’ın internet sitesinde yer almasıyla birlikte iPhone 5s adeta ortadan kayboldu. Apple iPhone 5s modelini gözden çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde Apple, 4 inç ekran boyutuna sahip yeni bir iPhone modeliyle karşımıza çıkmıştı. Lansman sırasında iPhone 5s ile sıkça karşılaştırılan model, iPhone 5s’nin sonunu getirdi.

iPhone 5s üretimden kalktı mı?

Zaten bir süredir üretilmeyen iPhone 5s, artık tamamen Apple’ın ürün gamından siliniyor. Apple, 4 inç ekranlı iPhone konusunda kendi ürününe bir rakip yaratmak istemiyor.

Artık Apple’ın sitesini ziyaret ettiğinizde “iPhone” menüsü altında sadece iPhone 6 serilerini ve iPhone SE modelini görebileceksiniz. Ancak iPhone SE’den önce iPhone 5s modeli görünüyordu. Apple’ın internet sitesindeki iPhone karşılaştırma bölümünde bile bu cihaza ulaşmak mümkün değil. 2013 yılında satışa çıkan telefon, halen uygun fiyatla iPhone sahibi olmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih ediliyordu. Bu hem iyi hem de kötü bir haber.

Apple, stokları eritmek adına tedarikçilere bu günlerde bolca iPhone 5s gönderebilir. iPhone SE tam anlamıyla satışa çıkana kadar teknoloji marketlerinde cazip fiyatlarla iPhone 5s görebiliriz.

iPhone SE modeli ülkemizde önümüzdeki hafta itibariyle 1999 TL’den satışa çıkacak. Ancak stokları eritilecek olan iPhone 5s’de indirim yapılacak mı belli değil.

apple-iphone-karsilastirma

Dünyanın en beğenilen telefonu Galaxy S7 oldu!