Apple iPhone 13 üretimini yavaşlattı!

Kamera teknolojisi yeniden

Bu yılın en önemli konularından birisi de şüphesiz çip sıkıntısı diyebiliriz. Görünen o ki bu sorun önümüzdeki süreçte de büyüyerek devam edecek. İşte detaylar.

Apple iPhone 13 üretimini yavaşlattı! Son dönemde sıkça bahsettiğimiz konulardan bir tanesi de çip sıkıntısı. Bilindiği üzere hali hazırdaki bu sıkıntı yüzünden otomobil üretiminde aksamalar yaşanıyor. Fakat aksamaların yaşandığı tek sektör otomobil değil.

Türkiye’de çok fazla fark edilmese de akıllı telefon üretiminde de bazı sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle de üst segment cihazlarda.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Apple yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. Gerçekleşen etkinlikte iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max su yüzüne çıkmıştı.

iPhone 13 hakkında yeni bir detay ortaya çıktı!

Apple iPhone 13 üretimini yavaşlattı!

Tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunulan iPhone 13’te bazı ülkelerde stok sorunu mevcut. Hatta iddialara göre Türkiye de stok sorunu yaşayan ülkeler arasında.

Fakat sızdırılan bilgilere göre iPhone 13’te üretim sıkıntısı da baş göstermiş durumda. Apple mevcut çip sorunundan kaynaklı olarak üretimi yavaşlattı. Üretimin yavaşlatılmasındaki temel etken ise az önce de bahsettiğimiz üzere çip sıkıntısı.

Aklınıza şu gelebilir. Çip sıkıntısı diğer markaları neden etkilemiyor? Çünkü Apple kadar üst segment çip kullanan ikinci bir isim yok. Dolayısıyla bu sıkıntı ister istemez en çok Apple’ı etkiliyor.

Huawei, veri merkezlerine, güneş enerjisi endüstrisine yönelecek