iPhone 8’in Üretiminde Sıkıntılar Bitmiyor

iphone 8 4

Birçok yeni özelliğe sahip olması beklenen iPhone 8’in üretiminde sorunlar bitmiyor. OLED ekranlardan sonra şimdi de 3D NAND flaşlar konusunda sıkıntı yaşanıyor.

Bildiğiniz gibi Apple yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını eylül ayında resmen tanıtmaya hazırlanıyor. Bu telefonların iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 olması bekleniyor. iPhone 7 ve 7 Plus’ın üretiminde her şey sorunsuz gidiyor gibi görünüyor fakat söz konusu iPhone 8 olduğunda aynı şeyi söylemek mümkün değil. Birçok yeni özelliği iPhone serisine ekleyecek telefonun üretiminde sıkıntılar bitmiyor.

Apple telefonlarda ilk kez kullanılacak OLED ekranların üretiminde yaşanan gecikme ve sıkıntıların ardından bu kez de 3D NAND flaş yüzünden telefonun gecikmesi gündemde. Telefon üretim aşamasına yakın isimler tarafından paylaşılan bilgilere göre SK Hynix ve Toshiba istenen sayıda 3D NAND flaş üretemeyecek. Bu yüzden de Apple’ın telefonu zamanında yetiştirmek için Samsung’a yönelmek zorunda kaldığı söyleniyor.

Apple Samsung’un bu açığı kapatmasını umuyor. Ancak Samsung başta kendi telefonları olmak üzere diğer telefonlar için de 3D NAND flaş ürettiğinden telefonun çıkışı için yeterli sayıda parça üretemeyebilir. OLED ekranlardan sonra bir de 3D NAND flaş sorunu eklenince iPhone 8’in eylül ayında çıkması pek de mümkün görünmüyor.

LG Q6 Ne Zaman Tanıtılacak?