Apple iPhone 12 ve 12 Pro’yu ücretsiz tamir edecek

Apple,bir davayı çözmek için 30 milyon dolar teklif etti

Akıllı telefon pazarındaki etkin isimlerden biri olan Apple, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’yu ücretsiz tamir edeceğini açıkladı. İşte detaylar.

Apple iPhone 12 ve 12 Pro’yu ücretsiz tamir edecek. Akıllı telefon pazarındaki öncü isimlerden biri olan Apple, yeni bir tamir programı başlatmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere Apple, bazı modellerinde kronik hatalar olduğunda bunları ücretsiz tamir ediyor.

Keza daha önce de benzer programlara tanıklık etmiştik. Apple kronik hatalardan dolayı kaynaklanan tüketici şikayetlerini garanti bitse dahi ücretsiz bir şekilde onarmıştı.

Şimdi ise benzer bir durum ile karşı karşıyayız. Teknoloji dünyasını az çok yakından takip edenlerin de hatırlatacağı üzere iPhone 12 ve 12 Pro kullanıcıları mikrofon kısmında oluşan bir sorundan şikayet ediyorlardı.

Apple iPhone 12 ve 12 Pro’yu ücretsiz tamir edecek

Apple iPhone 12 ve 12 Pro’yu ücretsiz tamir edecek

Apple yönetimi gelen şikayetler sonrasında yaptığı incelemede, kronik bir sorun olduğunu kabul etti. Nitekim sonuç olarak bu hatanın mevcut olduğu modellerin ücretsiz onarımına karar verildi.

Eğer siz de iPhone 12 ve 12 Pro kullanıyorsanız, telefonunuzun mikrofonunda bir hata varsa, garanti süreniz sona ermiş olsa da bunu ücretsiz olarak tamir ettirebileceksiniz.

Aklınıza şu gelebilir. Telefonun garanti süresi zaten iki yıl değil mi? Aslında Avrupa’da ve Amerika’da Apple bu telefonlarına 1 yıl uluslararası garanti veriyor. Yani 2 yıllık garanti süresi Apple Türkiye ürünlerine özel diyebiliriz.

MediaTek Dimensity 7000 geliyor!