Facebook yorum ayarları değiştirildi!

Facebook yorum ayarları değiştiFacebook Messenger Güncellemesi Ayarları Değiştirecekrildi!

Facebook devam eden İsrail Hamas olayları sırasında yorum ayarlarını değiştirdi. İşte tüm detaylar.

Meta, İsrail-Hamas savaşına tepkisinin bir parçası olarak Facebook’ta kullanıcıların varsayılan yorum ayarlarını geçici olarak değiştiriyor. Şirket, bir güncellemede, “bölgedeki insanları potansiyel olarak istenmeyen yorumlardan korumak” amacıyla bu değişikliği yaptığını söyledi.
Facebook yorum ayarları değiştirildi!

Değişiklikle birlikte, “yeni oluşturulan herkese açık gönderilere” yapılan yorumlar, kullanıcının arkadaşlarıyla veya “yerleşik takipçileriyle” sınırlı olacak. Herkese açık olarak görüntülenebilen Facebook gönderileri varsayılan olarak herkesin yorumlarına açık olduğundan, bu adım biraz alışılmadık. Meta, değişikliğin yerini veya kaç Facebook hesabının etkileneceğini belirtmedi ancak değişikliğin genel olarak “bölgedeki insanlar” için geçerli olacak.

Şirket, tüm Facebook kullanıcılarının, konumlarına bakılmaksızın yorumlarını sınırlama olanağına sahip olduğunu ve bu ayarın artık varsayılan olarak etkin olduğu kullanıcıları bilgilendireceğini ekledi. Buna ek olarak Meta, bunun platform kullanıcılarının yorumları toplu olarak silmelerini kolaylaştırdığını ve bunun “Genellikle Feed’deki gönderilerin altında ilk bir veya iki yorumu görüntüleyen özelliği devre dışı bıraktığını” söyledi.

Çatışmayı çevreleyen gerilimler sosyal medyaya yayılmaya devam ederken sosyal medya devleri ellerinden geleni yapıyor. Meta ayrıca profil “kilitleme” aracını “bölgedeki” platform kullanıcılarına da sunacağını söyledi. Bu özellik, kullanıcıların profillerinin daha önce herkese açık olan bazı kısımlarını gizlemelerine olanak tanıyor ve arkadaş olmayanların profil fotoğraflarının tam boyutlu sürümünü görmesini engelliyor.

Disney hayranları Mickey Mouse’un karanlık geçmişini öğrenince şok olacak!