Apple CEO’su Tim Cook: Yapay zekaya oldukça fazla yatırım yapıyoruz

123 1

Apple yöneticileri şirketin kazanç toplantısında analistler ve yatırımcılarla bir araya geldi. Teknoloji devinin CEO’su Tim Cook yapay zeka hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. İşte detaylar…

Tim Cook’a, Apple‘ın yapay zekadan nasıl para kazanabileceği sorusu soruldu. Cook bu soruyu yanıtlamadı, fakat şirketin yapay zekaya yatırım yaptığını ve üretken yapay zeka içeren ürünler olacağını söyledi. Tim Cook’un açıklaması şu şekilde:

“Yapay zekayı ve makine öğrenimini nasıl kullandığımıza bakın. Bu iki teknoloji artık her ürünün ayrılmaz bir parçası haline geldi. iOS 17’de bazı özelliklerin merkezinde yapay zeka yer alıyor. Telefonda ve saatte düşmeyi algılama, çarpışmayı algılama ve EKG gibi hayat kurtaran özellikler var. Yapay zeka olmadan bunlar mümkün olmazdı. Bahsettiğim her şeyi Apple olarak tüketicilerin faydalarına göre etiketliyoruz. Ancak özelliklerin arkasında temel olarak yapay zeka ve makine öğrenimi var.

Üretken yapay zeka üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıntılara girmeyeceğim, ancak şunu iyi bilin bu teknolojiye yatırım yapıyoruz, hem de oldukça fazla yatırım yapıyoruz. Gerçekten de odaklandığımız ve sorumlu olduğumuz teknolojilerin başında geliyor. Zaman içinde üretken yapay zekanın merkezinde olduğu ürünleri göreceksiniz. Şimdilik bunları söyleyebilirim.”

apple

Söylentilere göre Apple, 2024 içinde bazı özellikler ve servislerinde üretken yapay zekayı kullanmayı planlıyor. Jeff Pu geçenlerde yayınladığı araştırma raporunda Apple‘ın bu sene birkaç yüz adet yapay zeka sunucusu üreteceğini, ancak 2024’te sunucu sayısının önemli derecede artacağını belirtti. Pu, teknoloji devinin hibrit çözümden yana olduğunu da sözlerine ekledi. Şirket bulut tabanlı yapay zekayla, cihazda veri işleyen yapay zekanın kombinasyonunu kullanacak.

Apple her zaman kişisel verilerin gizliliğine önem verdiğini vurgulayan bir isim oldu. Jeff Pu’ya göre Cupertino merkezli firma yapay zeka teknolojisinde, kişisel verilerin gizliliğe uygun olarak nasıl kullanılması ve işlenmesi gerektiğini düşünüyor.

Eğer her şey yolunda giderse yapay zeka özellikleri iOS 18 ve iPadOS 18’le birlikte iPhone ve iPad’lere eklenecek. En azından Jeff Pu’nun tahmini bu şekilde. Yine de Apple’ın bu teknolojiyi tam olarak nasıl kullanacağı belli değil. The Information geçtiğimiz ay paylaştığı haberde teknoloji devinin Siri’ye büyük dil modellerini eklemek istediğini bildirmişti. Cupertino’lu şirket bu şekilde Siri’nin karmaşık görevleri ve işlevleri otomatik yapmasını amaçlıyor.

Apple M3 işlemcilerinin yeni detayı belli oldu