Apple’dan tepki çekecek karar!

apple

Daha önce 3.5 mm kulaklık girişini telefonlarından kaldıran Apple, şimdi de Lightning to 3.5mm jak adaptörünü tarihin tozlu sayfalarına göndermeye hazırlanıyor.

Apple 3.5mm jak adaptörünü de rafa kaldırıyor

Apple genel olarak aldığı radikal kararlarla isminden söz ettiren bir şirket. Örneğin 3.5 mm kulaklık jakını telefondan tamamen kaldırmak oldukça radikal bir karardı. Ya da TouchID’yi tarihin tozlu sayfalarına gönderip, FaceID ile yola devam kararı da oldukça ses getirmişti. Şimdi ise bunlara bir yenisi daha ekleniyor.

Bilindiği üzere iPhone 7 ve sonrası modellerde 3.5mm kulaklık girişi bulunmuyor. Cupertino merkezli şirket, batarya için biraz daha fazla alan kazanabilmek adına kulaklık girişini telefondan tamamen çıkartmıştı.

3.5mm kulaklık girişi, lightning girişi ile birleştirilmiş ve bir adaptör yardımıyla kulaklık kullanımının önü açılmıştı. Aslında kimilerine göre Apple’ın bu hamlesinin temel nedeni iPhone 7 ile eş zamanlı tanıtılan AirPods’un daha fazla satmasıydı. Açıkçası bu hamle AirPods satışlarını ciddi oranda arttırdı.

apple 1

Şimdi ise Apple yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. İddialara göre 2018’de satışa sunulacak olan yeni iPhone modellerinde lightning girişini 3.5 mm kulaklık girişine çevirecek bir adaptör bulunmayacak. Bu Cupertino merkezli şirketin tamamen bu giriş türünden vazgeçtiği anlamına geliyor. Zaten kutu içerisinden çıkan kulaklıklar da lightning girişi kullanıyor. O yüzden bu durum kullanıcılar açısından büyük bir sorun teşkil etmeyecektir.

Elbette gönül yeni iPhone modellerinin AirPods ile gelmesini ister. Fakat söz konusu Tim Cook ve ekibi olduğundan böyle bir durumun pek de olası görünmediğinin farkındayız.

iPhone şarj kablosu yenileniyor