3.5mm kulaklık girişi Galaxy Note 8 ile geri mi dönecek?

galaxy note 8 1

Yeni nesil amiral gemisi modellerin kullanılmayan 3.5mm kulaklık girişi, Samsung’un üst segment yeni modeli Galaxy Note 8 ile geri mi dönüyor? İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet günden güne artmaya devam ediyor. Muhtemelen bu rekabet, önümüzdeki dönemde satışa sunulacak olan yeni amiral gemisi modelleri ile hat safhaya ulaşacaktır. Hızlıca bir hatırlayacak olursak, bu senenin son çeyreğine doğru iPhone 8, Galaxy Note 8, Huawei Mate 8, LG V30, Xperia XZ1 gibi modellerin satışa sunulacağını görüyoruz. Bu modellerin en önemli özellikleri ise, üst segmente hitap eden, yeni çerçevesiz tasarım anlayışına uygun olarak kullanıcıların beğenisine sunulacak olmaları.

Elbette söz konusu böylesine sıkı bir rekabet olduğunda, bazı eski alışkanlıkların da telefon modellerinde yeniden boy göstermesi kaçınılmaz oluyor. Evet, 3.5mm kulaklık çıkışından bahsediyoruz. Apple’ın yeni iPhone modelleri ile telefonlardan silip attığı ve sonrasında bazı üreticilerinde bu yolu izlediği, 3.5mm kulaklık çıkışı Galaxy Note 8 ile geri dönebilir.

Zira kullanıcıların büyük bir çoğunluğu hala 3.5mm kulaklık çıkışının telefonlarda yer alması gerektiğine inanıyor. Bu durumun birkaç temel nedeni mevcut. Birincisi, ses kalitesinin kablo ile daha iyi iletiliyor olması. İkinci ise insanların, sürekli şarjı biten kulaklıklar ile uğraşmak istememesi.

Ortaya çıkan son rapor ve sızıntılara göre, Samsung Galaxy Note 8 modelinde 3.5mm kulaklık girişine yer vererek diğer rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor. Bakalım Samsung’un bu hamlesi satış rakamlarına ne derece etki edebilecek.