Galaxy A8s’te kulaklık girişi bulunmayacak

galaxy a8s

Samsung’un önümüzdeki dönemde satışa sunacağı orta segmentteki yeni modeli Galaxy A8s, 3.5mm kulaklık girişinden mahrum olabilir. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Apple, 2016 yılında satışa sunduğu iPhone 7 ile birlikte 3.5mm kulaklık girişini telefonlardan kaldırmıştı. Bu durum diğer üreticiler tarafından da desteklendi. Akıllı telefon sektöründe boy gösteren pek çok üretici, baz modellerinde 3.5mm kulaklık girişi kullanmamaya başladı. Çünkü kulaklık girişinin kasadan çıkarılması, batarya için ekstra alan anlamına geliyordu. Hal böyle olunca üreticiler, bataryayı kulaklık girişine tercih etti.

Lakin sektördeki tüm isimler bu olayı benimsemedi. Hali hazırda en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren isim olan Samsung, kulaklık girişini telefonlarında kullanmaya devam etti. Hatta Güney Koreli şirket bazı reklam filmlerinde Apple’a kulaklık girişi üzerinden göndermeler yapmayı da ihmal etmemişti.

Samsung’dan şaşırtıcı kulaklık girişi

Sızdırılan son bilgilere göre, Samsung da yavaş yavaş 3.5mm’lik kulaklık girişini telefonlarından çıkarmayı amaçlıyor. Bu bağlamdaki ilk hamle ise Galaxy A8s modeliyle gelecek.

Samsung’un Infinity-O tasarımına sahip ilk modeli olan Galaxy A8s önümüzdeki dönemde satışa sunulacak. Güney Koreli şirketin Galaxy A8s’te 3.5mm kulaklık girişine yer vermeyeceği konuşuluyor. Dahası, önümüzdeki sene tanıtılacak olan yeni S ve Note serisi modellerde de 3.5mm kulaklık girişinin kullanılmaması gündemde.

Elbette tüm bunların henüz söylentiden ibaret olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu arada Galaxy A8s’in de ilk etapta yalnızca Çin’de satışa sunulacağını hatırlatalım.

Apple ve Qualcomm anlaşmaya çok yakın