OnePlus 5T ile kulaklık girişi geri dönüyor

oneeplus

Apple’ın iPhone 7 ile başlattığı kulaklık girişini kaldırma girişimi yavaş yavaş popülaritesini kaybediyor. Kullanıcıların 3.5mm kulaklık girişinin kaldırılmasına olan tepkisi bazı akıllı telefon üreticilerini geri adım atmak zorunda bıraktı. Apple ve bazı üreticiler konu hakkında ısrarcı olsalar da başta Çinli akıllı telefon üreticileri olmak üzere bazı teknoloji devleri, kulaklık girişine tekrardan telefonlarında yer vermeye başladı. Bunlara son örnek ise OnePlus 5T.

OnePlus 5T, 3.5mm kulaklık girişi ile gelecek

Akıllı telefonların en önemli bileşenlerinden birisi de hiç şüphesiz kutudan çıkan kulaklık seti. Bu kulaklıkların iyi olması, kullanıcıların telefon seçiminde önemli bir rol oynuyor. Fakat son dönemde çıkan üst segment akıllı telefonlarda 3.5mm kulaklık girişinin yer almaması bazı kullanıcıları rahatsız etmişti. Apple’ın iPhone 7 ile başlattığı bu trend Android kullanıcıları tarafından pek de sevilmedi. Sonuç olarak bazı üreticiler, yeni nesil akıllı telefon modellerinde tekrardan 3.5mm kulaklık girişinde yer vermeye başladı. Bunlardan birisi de son yılların hit isimlerinden OnePlus.

oneplus 5t

OnePlus’ın şu aralar OnePlus 5T modeli üzerinde çalıştığı zaten bilinen bir gerçek. 16 Kasım’da tanıtılması beklenen OnePlus 5T ile ilgili bir detay daha ortaya çıktı. OnePlus’ın resmi Twitter üzerinden aşağıdaki paylaşım yapılarak, 5T modelinde kulaklık girişinin olacağı da doğrulanmış oldu.

Açıkçası kulaklık girişi olmayan telefonların kullanıcılara herhangi bir avantaj sağlamadığı da gerçek. Bu olsa olsa, kablosuz kulaklık satışlarını arttırmak için yapılan bir hamle olabilir. Aynı Apple’ın Airpods’ta yaptığı gibi.

Google ve Apple çalışanları mutsuz