Apple iGlass çıkış tarihi yaklaşıyor

apple glass

Çıkışı yılan hikayesine dönen Apple’ın akıllı gözlüğü ne zaman raflardaki yerini alacak? Son dedikodulara göre Cupertino merkezli şirket önümüzdeki aylarda akıllı gözlüğü ile ilgili önemli bir duyuru yapabilir. İşte konunun tüm detayları.

Apple iGlass çıkış tarihi yaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir belge, Apple’ın sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik gözlükleri konusunda ne kadar ciddi olduğunu ortaya koymuştu. İnternete düşen yeni patent hakkı belgelerine göre, Amerikalı teknoloji devi Apple’ın realityOS adını verdiği yeni bir işletim sisteminin telif haklarını aldığı anlaşılmıştı. Hal böyle olunca da 7’den 70’e herkesin beklentisi, önümüzdeki Eylül ayında gerçekleşecek olan Apple etkinliğinde yeni gözlüklerin tanıtılması yönündeydi, ancak ünlü analist Ming-Chi Kuo böyle bir şeyin olmayacağını iddia etti.

Apple akıllı gözlük

Bugün bir dizi paylaşımlarda bulunan Ming-Chi Kuo, Apple’ın sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik gözlükleri üzerinde çalıştığının kesin olduğunu ancak bazı nedenlerden dolayı bu gözlüklerin 2024 yılından önce piyasaya sürülmeyeceğini iddia etti.

Apple RealityOS

Apple iGlass çıkış tarihi yaklaşıyor

Açıklamalarının devamında Apple’ın 2024 yılında piyasaya süreceği bir cihazı şimdiden tanıtmak istemediğini belirten Ming-Chi Kuo, bunun sebebi olarak ise cihazın şirketin rakipleri tarafından kopyalanma ihtimalinin önüne geçmek istemesini gösterdi.

apple glass 3

Öte yandan Apple sızıntıları denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden biri olan Bloomberg’ten Mark Gurman’da uzun süredir benzer bir iddiayı dillendiriyordu. Gurman’a göre Apple henüz bu gözlüklerdeki bazı sorunları çözebilmiş değil. Bu nedenle de tanıtımın bu sene yapılmasının imkanı yok. İşte her iki kaynağın da birbirine paralel açıklamaları bizlere gösteriyor ki, Apple’ın sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojisini görebilmek için neredeyse 1 yıl daha beklememiz gerekecek.

Monster Pusat Business Pro kablosuz mouse: Yeni iş ortağınız