Apple hizmet gelirleri tarafında sıçrama yaptı

Apple "şimdi al sonra öde" haApple bu hizmetin fişini çekiyoryal kırıklığı yarattı

Rekabet içinde bulunduğu hemen her sektörde, en önde gelen isim konumunda olan Apple, hizmetler sektöründe de büyümeyi sürdürüyor.

Apple hizmet gelirleri tarafında sıçrama yaptı. Amerikalı teknoloji devi Apple, özellikle işletme sınıflarında ders niteliğinde okutulması, anlatılması gereken bir şirket. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve Forbes tarafından uzun yıllardır düzenli bir şekilde yayınlanan “En beğenilen şirketler” listesinde tam 16. defa üst üste birinciliğe layık görülen Apple, birçok araştırmaya göre de dünyanın en değerli şirketi konumunda.

Apple dördüncü nesil iPhone SE'nin gelişimini iptal etti

Yarattığı algı sayesinde kendine has ve sadık bir kitle edinen Apple, rakiplerinin yapamadığını yapıyor ve cihazlarını çok yüksek karlarla satabiliyor. Ancak şirketin başarısını yalnızca cihaz satışlarına indirgemek doğru olmaz. Nitekim geçtiğimiz günlerde paylaşılan ve Apple’ın mali finansal yılının ilk çeyreğine denk gelen mali tablolar, Apple Hizmetlerinin de son derece başarılı bir performans sergilediğini gösteriyor.

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Apple hizmet gelirleri tarafında sıçrama yaptı

Bütçede, iPhone satışlarından sonraki en büyük ikinci gelir kalemi olan hizmet gelirleri, önceki yılın aynı dönemine göre %6 oranında artış göstererek tam 20,8 milyar dolar seviyesine yükseldi. Bu dönemde toplam ücretli abone sayısını 935 milyon kişiye çıkarak Amerikalı teknoloji devi, bu sayede ulaşılması zor olan bir rekora da imza attı.

Apple Music ve App Store'da sorunlar yaşanıyor

Bünyesinde Apple TV+, Apple Music, iCloud gibi pek çok servisi bulunduran Apple Hizmetlerin, gelecek dönemlerde de büyümesini sürdüreceği ve yakın bir zamanda ücretli abone sayısının da 1 milyar kişiyi aşacağı tahmin ediliyor.

Tesla çip sıkıntısı yüzünden stok sorunları yaşıyor