Huawei ilk 5G destekli telefonu için tarih verdi

huaweş

Hali hazırda en fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3. şirket konumunda bulunan Huawei, daha da üst sıralara tırmanmak istiyor. Keza bu söylem direkt olarak şirketin yetkili isimleri tarafından da dile getirilmişti. Elbette bu öyle kolay bir şekilde gerçekleşecek değil. Keza Çinli üreticinin önünde Samsung ve Apple gibi iki güçlü şirket bulunuyor.

Huawei, 5G tarafında ilk olmak istiyor

Elbette zirveye tırmanmanın yolu “ilklerden” geçiyor diyebiliriz. Teknoloji dünyasında bir yeniliği ilk gerçekleştiren firma, önemli bir sıçrama yapıyor. Huawei’nin de bu şekilde zirve yolunda önemli adımlar atacağını varsaymak mümkün.

Zira Çinli üretici kozunu mobil veri tarafında değerlendirmek istiyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz gün Çin’de düzenlenen bir etkinlikte sahne alan şirketin önde gelen isimleri, firma olarak 5G alanında önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ettiler.

Eğer yapılan planlar bozulmazsa, Çinli üreticinin 5G destekli ilk telefonunun 2019’da satışa sunması bekleniyor. Elbette 5G destekli bir telefon kadar, bu alt yapının şekillendirilmesi de çok önemli. Huawei’nin bu konuda da önemli adımlar atacağı ve bazı ülkelerdeki 5G alt yapısını yönlendireceği dedikoduları mevcut. Tabi ki bunlar öyle kolayca gerçekleşebilecek unsurlar değil.

huawei 1

Sonuç olarak Çinli teknoloji devinin, gerek akıllı telefon sektöründe, gerekse de mobil veri tarafında önemli adımlar attığı inkar edilemez. Bakalım işin sonu nereye varacak. Huawei, gerçekten de Apple ve Samsung’u geçip zirveye yerleşebilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Alacakaranlık Honor 10 ortaya çıktı