Apple Glass fiyatı ortaya çıktı! Yok artık!

Apple Valve

Apple’ın üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik gözlüğünün fiyatı ortaya çıktı. Apple Glass fiyatı ile adeta yok artık dedirtti.

Son günlerde Apple’ın yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdiği söylentileri ortaya atıldı. Aslında bu söylentiler uzun bir süredir teknoloji gündemini meşgul ediyordu. Fakat yeni ortaya çıkan raporlar, Cupretino merkezli şirketin bu konuda ciddi adımlar attığını da ortaya koyuyor.

Peki Apple’ın yeni gözlüğü nasıl bir etiket fiyatına sahip olacak? Öncelikle şunu belirtelim. Şu aralar gündemde olan gözlük bir dönem Google’ın çıkardığı AR tabanlı gözlüğe benzemiyor. Onun yerine VR ve AR teknolojilerini harmanlayan yeni bir gözlükten bahsediliyor.

Apple Glass fiyatı ortaya çıktı! Yok artık!

Apple’ın yeni nesil akıllı gözlüğü AR ve VR teknolojilerini kombine ediyor. Şimdilik Apple’ın nasıl birşey üzerinde çalıştığı belli değil. Fakat gözlük üzerinde çok sayıda kamera ve LIDAR sensörünün kullanılacağı söyleniyor.

Zaten Apple logolu bir ürünün ucuz olmasını beklemiyorduk. Fakat Apple’ın ilk sanal gerçeklik gözlüğü için istenen miktar da hayli absürt diyebiliriz. Sızdırılan raporlara göre yeni Apple gözlüğünün fiyatı ortalama 3000 dolar olacak. Bu da gözlüğün ülkemizdeki fiyatının 30.000 TL civarında olacağı anlamına geliyor. Evet yanlış okumadınız 30.000 TL.

Böyle bir gözlüğü ülkemizde alabilecek kişi sayısının hayli kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu gözlüğün ne zaman çıkacağı şimdilik belli değil.

Snapdragon 875 varken Snapdragon 888 nereden çıktı?


Yorumlar kapatıldı.