Fortnite, Mayıs ayını rekor gelirle kapattı

fortnite

Son dönemde PUBG ile birlikte en çok oynanan online tabanlı oyunlardan biri olan Fortnite, geçtiğimiz Mayıs ayında gelirlerini yüzde 7 oranında arttırarak yeni bir rekor kırdı. İşte detaylar.

Oyun dünyasındaki para kazanma düzeni büyük ölçüde değişmiş durumda. Artık geliştiriciler, sattıkları oyundan para kazanmak yerine, oyun içerisinde sattıkları eşyalarla para kazanıyorlar. Yani oyunu, ücretsiz olarak sunup, oyun içerisindeki envanter satışından para kazanıyorlar.

Özellikle online tabanlı oyunların pek çoğunda, düzenin bu şekilde işlediğini söyleyebiliriz. Keza son dönemde oldukça popüler olan Fortnite da bu yapımlar arasında bulunuyor.

Fortnite, Mayıs’ta rekor kırdı!

Hali hazırda PC, PS4, Xbox One ve mobil platformlarda ücretsiz olarak oynanabilen Fortnite, sadece geçtiğimiz Mayıs ayında 300 milyon doların üzerinde gelir elde etti.

SuperData isimli şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre, Fortnite geçtiğimiz Mayıs ayında gelirlerini yüzde 7 oranında arttırarak yeni bir rekora imza atmış oldu. Bu tabloya rağmen oyunun gelirlerindeki büyüme oranının yavaşladığı belirtildi.

Öte yandan Battle Royal tarzındaki yapım konsollarda en çok gelir elde eden yapım olurken, PC’de bu unvan LoL’e gitti. Mobil platformlarda Mayıs ayında en çok gelir elde eden yapım ise Honour of Kings oldu. Oyunun  mobil versiyonu ise ilk 10’a giremezken, PC tarafında ise 5. sırada yer aldı.

Bu arada CS GO, PC’deki düşüşünü sürdürerek 10. sıraya kadar geriledi. Bakalım Valve bu durumu düzeltmek için oyuna ne gibi yenilikler getirecek.

NBA Live kapak yıldızı belli oldu