Apple Firması Eski iPhone Modellerini Yenisi İle Değiştiriyor

Apple

 

Apple firması ABD içerisinde başlattığı eski iPhone modelini getir yenisi uygun bir fiyata götür kampanyasını diğer ülkeler içinde planlamaya başladı. Sırada ise ABD’den sonra, İngiltere var.

ABD’de Apple Store mağazaları için geçerli olan kampanya İngiltere içerisinde de yoğun bir şekilde talep edildiğinden Apple CEO’su Tim Cook, benzer bir uygulamanın İngiltere için de yapılmasını istedi. Bu kampanya sayesinde her yıl yeni bir modeli çıkan iPhone telefonlarını yüksek fiyat sebebiyle alamayanlar daha iyi fiyatlardan satın alabileceklerdir. Böylece model takıntısı olanların da işi kolaylaşıyor. Yüksek fiyatları nedeniyle taksitlerini ödemeye çalıştığımız iPhone modeline tam sahip olma duygusunu yaşayamadan hemen arkasından bir başka modelin çıkması, elimizdeki modelin kolayca eski sıfatını almasına sebep oluyordu.

Apple

Apple firması ise, hızlı gelişen teknolojiden dolayı kimseyi mağdur etmemek adına kampanyalar yapmaya başladı. ABD içerisinde çok tutan eskisinin yerine yenisini uygun bir fiyattan alma işi, şimdi diğer ülkeler için de bir ilaç olma durumunda. ABD’den sonra İngiltere’de uygulanacak olan bu kapmaya daha sonraları belki de Türkiye içinde gerçekleşebilir. Bu kampanyalar sadece iPhone kullanıcıları için değil, Apple firmasının rakipleri arasında lider olmasını da kolaylaştıran bir proje mahiyetindedir.  Microsoft firması da ABD içerisinde Pazar payını arttırmak için eski iPhone modellerini getirenlere Windows Phone tabanlı sıfır telefonlarını veriyordu. Anlaşılan bu tür kampanyalarda liderlik yarışının bir tezahürü şeklinde beliriyor. En çok yarar sağlayan kimselerde müşteriler oluyor. Kısa zaman sonra Türkiye semalarında da bu tür kampanyaları görsek ne iyi olurdu.