Nokia’dan iPhone 4S ve iPhone 5 Getirene 200 Dolar

Microsoft Sahalarda emresupcin

Nokıa firmasını 7.2 milyar dolardan satın alarak, akıllı telefon piyasasındaki varlığını yapıcı kılmaya çalışan Microsoft firması, piyasanın yalnızca yüzde 3’ünü karşılayan Microsoft Phone cihazlarını piyasada etkin kılmak için 200 dolar ödeyerek, iPhone 4S ve iPhone 5 telefonlarını yenileriyle takas ediyor.

Hem 200 doları alacaksın hem de yeni bir telefonun olacak. ABD’ye özgü olan bu kampanya 4 Kasıma kadar sürecekmiş. Microsoft, android ve iPhone egemenliği altında bulunan piyasanın dengelerini değiştirmek adına elinden geleni yapacak gibi. Burada piyasaya Apple oranla yeni girmiş olan ve Microsoft, deneyimiyle piyasada ki verileri tersine çevirecek gibi. Hem adamda para var hem de müthiş çalışan bir kadro. Üstelik bu hamle ile anlıyorum ki cesarete sahip bir yapıya firma sahiptir. Yani riski göze alarak, büyümeyi kendilerine hedef seçmişler. Microsoft firması, mecerayı seviyor herhalde. Ama kampanyanın sonuçlarını beklemeliyiz. Başarılı olacak mı çok merak ediyorum. Herhalde bu tür bir kampanya Türkiye’de olsa, yeni talip olan bizler 200 dolarında sıcaklığıyla kampanyaya rağbet gösterebilirdik.

Microsoft-Sahalarda_emresupcin

Ancak Amerikan halkı da, bu kampanyaya hayır diyecek bir millet değildir. Hem 200 dolar hem yeni bir akıllı telefon eskisinden sıkılanlar için cazip bir teklifi kapsıyor. Üstelik sadece akıllı telefonlarda değil kampanya, iPad modellerini de kapsıyor. Eskisini getiren yenisini alıyor. Microsoft kararlı bir adım ile akıllı telefon piyasasında hakimiyet kurma içerisinde ama bu tür kampanyalarla başarılı olabilir mi? Veya bu şekilde bir başarı ne kadar kalıcı olabilir? Demek istediğim yenilik ve farklılık piyasaya sürmeden parayla eski modellerin yeni akıllı telefonlarla takas edilmesi pek de istikrarlı bir davranış değildir. Ama bu sadece Microsoft için piyasada ki pazarını arttırıcı önlemlerden biri olabilir. Yeniliklere odaklanan bir yapıya sahip. Akıllı telefon piyasasında da androit uygulamasının karşısına daha nitelikli bir Microsoft Phone çıkarabilmelidir.