Akıllı Telefon Piyasası: Samsung ve Apple

samsung10

Akıllı telefon piyasasında rekabetin kızgınlığını hissetmeyen yoktur. Daha iPhone 5S ve iPhone 5C modellerinin rüzgarını yeni yeni hissetmeye başlamışken, iPhone 6 modelini duymaya başladık. İş bununla kalsa iyi. Samsung da, iPhone 6 modeline rakip olarak, Galaxy S5 modelini 2014’de piyasaya sürecek.

Anlayacağınız 2014 senesi de akıllı telefonların havalarda uçacağı bir yıl olacaktır. Samsung, Galaxy Note 3 telefonunu daha yeni piyasaya sürdü. Çift sım kartlı modellerini çıkartı. Tek kartlı modellerini çıkarttı. Ancak çalışmalar Samsung içerisinde devam ediyor ve yeni yıl için kozlar hazırlanıyor. Apple tarafında da işler hiç durmuyor. iPhone 5S ve 5C modelleriyle rekor satışlara imza atan Apple firması, 22 Ekim tarihinde yeni ürünlerini piyasaya sunacak. 2014 yılında ise yeni bir iPhone modelini. Bu teknolojik gelişmeler çok hızlı oluyor sanki. Millet daha iPhone 5S modellerinin, Galaxy note 3 modellerinin zevkini alamadan yeni çıkan modellerle ellerinde ki telefonlar eski model olacak. Tüketim kültürü dedikleri bu olsa gerek. Birileri üretirken bize düşen sadece tüketmek.

samsung

Neyse, Samsung firması suya, toza dayanıklı bir telefon üzerinde çalışıyordu. Bu çalışmalarının neticesinde Galaxy S4 Active modelini çıkarmıştı. Şimdi aynı özelliklere sahip olan Galaxy Note 3 Active modelini çıkaracaktır. Bu yeni ürün sayesinde su altında da fotoğraflar, videolar çekebilirsiniz. Ancak Galaxy Note 3 yeni çıkan bir model. Üstelikte baya bir geniş. Bu modelin Active olanını çıkardıktan sonra nasıl bir genişliğe sahip olacağını merak ediyorum. Çünkü suya ve toza dayanıklı bir plastik kaplamaya maruz kalacak galaxy note 3 modeli. Bu da onu daha geniş hacimli bir telefon yapacaktır. Ancak Samsung bunu düşünmüştür sanıyorum. Biraz incelik telefona kazandırabilir.

Bu akıllı telefon piyasasında ki gelişmeler akıllara zarar verecek süratte ilerliyor. Demem o ki, yeni model takıntısı olan biriyseniz işiniz zor. Çalıştığınızı sürekli yeni çıkan bir akıllı telefona yatırmak akıl alır gibi bir durum olmazdı. Böyle bir duruma sahip değiliz şükürler olsun ki.