GTA’nın Yapımcısı Rockstar Para Dağıtacak

GTA

GTA oyunu piyasayı kasıp kavuran bir oyun oldu. Rekor üzerine rekor kırarak, gündemi haftalarca meşgul etmeyi başardı. Ancak GTA’nın yapımcısı olan Rockstar GTA 5 Online’da yaşanan sorunlar nedeniyle biraz rahatsızlık yaşandı. Bu rahatsızlığı yoluna koymak içinse Rockstar, tarihte ilk olabilecek bir uygulamaya imza atıyor.

GTA V’den milyarlarca para kaldırdı Rockstar. Fazla gelmiş olacak ki müşterilerinin yaşadığı sorunlara karşılık para dağıta biliyor. Yaşanan sorunun en güzel çözümü bu olsa gerek GTA severler için. Böylece Rockstar firması hakkında ki olumsuz kanaatleri bir anda değişebilir. Para insana duygusallık kazandırıyor çünkü. Herkes GTA V serisini çok beğendi. 6 tane rekor kırdı bu oyun. Ancak GTA V Online oyununa girmek isteyen pek çok kullanıcı istenmeyen sorunlarla muhatap oldu. Kimisi oyuna giremedi. Kimisi ise oyunda istediği performansı bulamadı. Tabi yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle yapımcı olan Rockstar firması, kazandığı prestije zarar gelmemesi için sorun yaşayan herkesin hesabına para yatıracağı açıklamasını yaptı. Para yatırma uygulamasının toplam maliyeti ise 500.000 dolara tekabül ediyor. Ay içerisinde ücretler sorun yaşayan kullanıcıların hesabına bir şekilde yatırılacak. Bakıldığı zaman 500 bin çok büyük bir meblağ gibi. Ancak Rockstar daha fazlasını zaten kazanmıştı. Üstelik yaptığı bu hareket kendisine olan müşteri güvenini iyice arttıracak. Buda bu paranın fazlasıyla kendinse geri dönmesine sebep olacak.

GTA

Büyük firmalar da bu şekilde ki ataklarından dolayı her zaman büyüyorlar. Online mod 16 kişinin aynı mekanda  farklı bir oyun deneyimi yaşamasına sebep oluyordu. Oyuncular birbirinden ayrı olarak para kazanabiliyorlar, mal ve mülk sahibi olabiliyorlar. Ancak böyle bir eğlenceyi ve deneyimi yaşamak isteyen milyonlarca kişi birden yüklenince bunu GTA V Online alt yapısı kaldıramadı. Pek çok kimse sorun yaşayınca olumsuz dönüşler Rockstar firmasına yapıldı. Tüm bu olumsuz kanaatleri ortadan kaldırmak içinse Rockstar, özür mahiyetinde para dağıtma kararı aldı.