Apple Epic Games’in geliştirici hesabını iptal ediyor!

Apple Epic

Apple Epic Games’in geliştirici hesabını iptal edecek. Fortnite yüzünden Epic kendi bacağına sıktı diyebiliriz. Olay büyüdükçe büyüyor.

Teknoloji ve oyun dünyası geçtiğimiz günlerde Fortnite yüzünden karışmıştı. Apple Epic Games’in App Store kurallarını ihlal ettiğini açıklamış ve Fortnite’ı mağazasından kaldırmıştı. Daha sonra da Google‘dan da hamle gelmiş ve Fortnite, Play Store‘dan silinmişti. Yüzde 40’ı Çinli Tencent‘e ait olan Epic, aslında bunu kendi kendine yaptı. Hem App Store hem de Play Store kurallarını çiğneyen sonra da kendini mağdur göstermeye çalışan Epic’e bugün bir darbe daha geldi.

Epic’in Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre; Apple, Epic’in tüm geliştirici hesaplarını 28 Ağustos 2020 tarihinde iptal edecek. Yani bu tarihten sonra Epic hem iOS hem de macOS platformlarına App Store üzerinden uygulama veya oyun yayınlamayacak.

Epic bu olay üzerine yine dava açacağını açıkladı. Sürekli Apple’a dava açtığını hazırlayan Epic’in eli bu davalarda boş dönecek gibi görünüyor. Çünkü ortada baştan kabul edilmiş ve daha sonra hiçe sayılarak çiğnenmiş mağaza kuralları söz konusu. Yani aslında Epic, kuralları çiğneyip kendini haklı göstermeye çalışıyor.

PUBG 8. Sezon incelemesi!

ABD ile Çin arasındaki ekonomik savaşın kurbanı olduğu düşünülen Fortnite’ın mobildeki özellikle de iPhone’daki akıbeti nasıl olacak şimdilik bilinmiyor. Ancak Apple’ın asla geri adım atmayacağını düşündüğümüzü belirtelim.