Apple, elektrik araba projesini hızlandırdı!

apple car calismalari hizlandi

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Apple’ın elektrikli araba üretme projesinin hızlandırıldığı iddia ediliyor. İddialar doğruysa “Apple Car” elektrikli aracı beklenildiğinden kısa bir süre sonra yollarda göreceğiz. Apple’ın elektrikli araba projesiyle ilgili son bilgiler haberimizde.

apple-car-calismalari-hizlandi

Fosil yakıtların biteceği yıllardır söyleniyor. Firmalar son yıllarda elektrikli arabalara oldukça fazla önem vermeye başladı. Avrupalı Renault, Japon Toyota ve Amerikan Ford kısacası dünyanın dört bir yanında elekrikli arabalar üretiliyor. Bu kervana katılacak isimlerden birisi de Apple olacak. İlk olarak geçtiğimiz aylarda Apple’ın elektrikli bir araba üreteceğine dair bazı haberleri sizlerle paylaşmıştık. Otomobil endüstrisinin önemli çalışanlarını işe alan Apple, yaklaşık 600 kişilik bir ekip ile elektrikli araç modeli üzerinde çalışıyor. Ve tabii ki bu proje hayata geçerse aracın isminin iCar olması şaşırtıcı olmayacaktır.

Wall Street Journal’ın haberine göre Apple, elektrik arabasının çalışmalarını hızlandırdı. Apple’ın elektrikli araba çalışması Project Titan olarak adlandırılıyor. Project Titan olarak adladırılan proje ilk meyvelerini vermeye 2019 yılında başlayacak. Tarih olarak 2019 yılının verilmesi bir başka anlam taşıyor olabilir. Elektrikli arabalar zaten diğer markalar tarafından üretiliyor ancak otomobil endüstrisinin bir diğer tabusu “kendi kendini süren arabalar”. Bu konuda Google yıllardır çalışmalarını sürdürüyor. Dolayısıyla Apple’dan beklenti büyük. Aracın sadece elektrikli olması değil aynı zamanda “self-driving” yani kendi kendini sürmesi de bekleniyor.

iOS 9’un 15 gizli özelliği!