ABD savaş uçakları lazer silahı kullanmaya başlıyor

laser aircraft weapon1

Lazer silahlarının ışınlarıyla dolu savaş sahneleri bilim kurgu filmlerinin klasik sahneleri arasında yer alır. Ancak artık değil.

laser_aircraft-weapon[1]

Savaş gemilerinde duşman roket ve uçaklarını vurmak için bir süredir dev lazer silahları kullanan ABD şimdi de savaş uçaklarına lazer silahları yerleştirme kararı aldı.

ABD Hava Kuvvetleri 2020 yılından itibaren savaş uçaklarında lazer silahları kullanacaklarını açıkladı. Hava kuvvetlerinin planına göre düşük güçlü lazer silahları düşman radar ve sensörlerini yanıltmak için kullanılacak, orta güçlü silahlar havadaki misilleri ve drone’ları vurmak amacını taşıyacak ve son olaraksa yüksek güçlü lazerler düşman hedeflerine saldırmak amacıyla kullanılacak. Kısacası, Star Wars filmleriyle dünyanın gündemine giren lazer silahları, 2020’den sonra savaş alanlarının en korkulan silahlarına dönüşecekler.

ABD Ordusu, 2020 yılına kadar mevcut lazer silahlarını uçaklara takılabilecek kadar küçültmeyi umuyor. Silahlar şu anda ya gemilerde ya da özel taşıyıcıları üzerine monte edilebiliyor.