MediaTek İşlemcileri Amazon da Kullanacak

MediaTek İşlemcileri Amazon da Kullanacak

Yeni nesil Kindle Fire tabletleri için hazırlıklarını sürdüren Amazon’un bu tabletlerinde MediaTek’in işlemcilerine yer vereceği belirtiliyor.

Tayvanlı işlemci üreticisi MediaTek bugüne kadar batı ülkelerinde pek varlık gösterememiş olsa da, son dönemde adını sıklıkla duyuran firma çok yakında bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor. Daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilmek için düşük maliyetli bir akıllı telefon üzerinde çalışan Google‘ın MediaTek ile çalışacağı yönünde çıkan haberlerin ardından, şimdi de Amazon‘un adı Tayvanlı işlemci üreticisiyle anılıyor.

Amazon_Kindle_Fire

Amazon‘un yeni nesil düşük maliyetli Kindle Fire tabletleri için MediaTek‘in işlemcilerini kullanabileceği daha önce de gündeme gelmiş, fakat Tayvanlı işlemci üreticisi bu söylentileri yalanlamıştı. Ancak Taiwan Economic Daily tarafından yer verilen yeni bir haber gösteriyor ki, Amazon yeni tabletlerinde MediaTek işlemcilere yer verecek.

Bu işlemcilerin Amazon‘un 2014 yılındaki tüm tabletlerinde kullanılması beklenmiyor ama düşük maliyetli olanlarda kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. ABD’nin en önemli tablet üreticileri arasında yer alan ve her çeyrekte yaklaşık 2 milyon tablet satmayı başaran Amazon‘la beraber çalışmak Tayvanlı işlemci üreticisi açısından oldukça önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Apple iPhone 4′ün Satışlarını Durduruyor