Apple Car için test sürücülerinin sayısı arttı

Apple Music dikkat çekici özelliğini duyurdu

Apple’ın yıllardır Apple Car adında otonom araç geliştirdiği söyleniyor. Bu yılın başında otonom aracın test sürücülerinin sayısında düşüş olmuştu, şimdi sayı yeniden yükseldi.

Apple Car projesi 10 yıldır devam ediyor. Şimdiye kadar otonom aracın olduğuna dair birçok iddia ileri sürüldü ve sızıntılar gerçekleşti. California DMV tarafından 2023 Mart ayında yayınlanan verilere göre Apple kamuya açık yollarda otonom sürüş yeteneklerini test etmek için 66 araç ve 201 sürücü kaydı yaptı. Ancak Nisan ayında sürücü sayısı 145’e düştü.

macReports sitesinin haberine göre test sürücüsü sayısı 152’ye yükseldi. Mart ayına göre %25 daha az, ancak rakamın Nisan’a göre yükselmiş olması Apple’ın otomobil projesinde ısrarcı olduğunu ve bu işin peşini bırakmadığını gösteriyor.

Apple, Route 14 Investment Partners isimli paravan şirket aracılığıyla Arizona’da bir test alanı satın aldı. Dışarıdan bakınca bu satın alım dikkat çekmiyor ve teknoloji deviyle bağlantısız gibi duruyor. Fakat üzerinde sensörler bulunan Lexus RX’in deneme sahasında test sürüşü yaptığı görüldü. Aynı araç California’da da ortaya çıkmıştı. California DMV tarafından yayınlanan raporlarla çapraz karşılaştırma yapınca Lexus RX’in teknoloji devine ait olduğu belli oluyor.

apple car

Apple’da çalışan Ken Lynch ile Route 14 Investment Partners arasında da bağlantı var sayılır. [email protected] adresinin Ken Lynch’e ait olduğu tahmin ediliyor. Her ikisi de Silikon Vadisi alan kodlu telefon numaralarına sahip. Otonom araç veya tam adıyla Titan projesinin başındaki isim Kevin Lynch değil. Ancak bu durum bile test alanını satın alan asıl şirketin Route 14 Investment Partners olmadığını akıllara getiriyor.

Yıllar önce yayınlanan raporlarda Apple Car için 2024’te potansiyel üretim çalışması işaret ediliyordu. Ancak analistler otomobilin gecikebileceği konusunda uyarıda bulundular. Zaman ilerledikçe Apple Car için gösterilen 2024 tarihi havada kalmaya başladı, yeni tarih olarak 2025 ve daha sonrasının olabileceği ileri sürüldü.

Android 14 beta 4 çıktı! Sırada final sürümü var