Apple otonom araç konusunda daha agresifleşti

Apple titan projesi

Dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Apple otonom araç ile ilgili sürekli olarak bir adım atıyor. Şirket bundan kısa bir süre önce Tesla üst düzey yetkililerinden bir tanesini kendi bünyesine katması ile çok konuşulmuştu. Şimdi ise daha farklı politikalar izliyor. İşte haberimizin detayları.

Otonom araç konusuna önem veren kuruşlar sadece otomobil firmalarından oluşmuyor. Aynı zamanda Apple gibi şirketler de otonom araç ile ilgili yoğun çalışmalar yürütmeye devam ediyor. 2014 yılında başladığı Titan Projesi ile otonom araç çalışmaları yaptığını duyuran Apple, şimdi ise ekibini büyütüyor.

Apple otonom araç çalışmalarını %33 arttırdı

Kaliforniya sokaklarında 69 adet otonom aracı bulunan Apple’ın aynı zamanda 110 tane de sürücüsü yer alıyordu. Şirket 110 olan sürücü sayısını 143’e çıkardı. Böylece çok daha net sonuçlar elde edileceği hesaplandı.

Apple Car

Otonom araçlarla ilgili rekabetin büyük oranda kızışacağını söyleyebiliriz. Tesla şirketi daha şimdiden otonom araçlar ile ilgili rakip tanımayan firmalar içerisine girdi ve Apple onu büyük oranda zorluyor. Google ve Intel gibi kuruluşlar da otonom araçlar ile ilgili büyük çalışmalar yürütüyor.

Tümü bir kuruluşları tanıdığımızda sizce hangisi otonom araç konusunda daha fazla ilerleme potansiyeline sahip. Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple Music Türkiye verileri açıkladı!