Apple çalışanı hapis cezası aldı

iphone

Şirketi 17 milyon doların üzerinde dolandırmaktan suçlu bulunan eski bir Apple çalışanı, üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. İşte tüm detaylar.

Şirkette bulunduğu süre boyunca öncelikle Apple’ın Küresel Hizmet Tedarik Zinciri departmanında alıcı olarak çalışan Dhirendra Prasad, Kasım ayında posta sahtekarlığı yaparak Amerika Birleşik Devletleri’ni dolandırmakla suçlandığını kabul etti.  Prasad Apple bünyesine 2008’de katıldı ve planlarını 2011 ile 2018 arasında sürdürdü. ABD Kuzey Kaliforniya Bölgesi Savcılığına göre,  eski çalışan “komisyon alarak, parçaları çalarak, faturaları şişirerek, hiç almadığı ürün ve hizmetlerin bedelini ödeyecek.” Prasad’ın şirket ile ilgili içeriden bilgilerini de sızdırdığı söyleniyor.

Apple çalışanı hapis cezası aldı

Hükümet, bir yargıcın 8,1 milyon dolarlık ek bir haciz parası ödemesine karar verdiği Prasad’ın 5,5 milyon dolarlık varlığına şimdiden el koydu. Bu meblağ ve Prasad’a Apple’a geri vermesi söylenen 17,4 milyon doların yanı sıra, İç Gelir Servisi’ne 1,9 milyon dolar ödemesi emredildi. Prasad hapiste kaldıktan sonra, üç yıl denetimli tahliye olmak zorunda kalacak. Şirketin eski çalışanları ile sorunları bitmek bilmiyor diyebiliriz. Daha önce de eski çalışanların sendikalaşma sorunları ile mücadele eden şirket bu kapsamda daha fazla çalışma sürdürmeyi hedefliyor. Bu yıl iPhone 15 serisini tanıtacak olan platform heyecan verici bir çok cihazı da sunacak. Uzun süredir merakla beklenen Apple headset ile ilgili de henüz net detay yok ancak şirketin yakında daha fazla bilgi sunmasını bekleyebiliriz.

Elon Musk, Tesla Otopilot kazasıyla ilgili davada ifade verecek