Apple çalıntı veya kayıp olarak işaretlenen iPhone’ları artık düzeltmeyecek

Apple yeni onarım programı

MacRumors’a göre Apple teknisyenleri, çalındığı veya kaybolduğu bildirilen iPhone’ları tamir etmeyi reddedecek. İşte tüm detaylar.

Teknoloji devi, Apple Store’lara ve yetkili sağlayıcılara sistemlerinde bir telefon kayıp olarak işaretlenmişse söz konusu cihazı onarım için kabul etmeyeceklerini duyurdu. Muhtemelen bu, bir müşteri cihazı tamir için getirdiğinde teknisyenlerin cihazın IMEI’sini GSMA Cihaz Kayıt Defterine göre kontrol edecekleri anlamına geliyor.

Apple çalıntı veya kayıp olarak işaretlenen iPhone'ları artık düzeltmeyecek

GSMA sicili, kullanıcıların cihazlarının IMEI’sini kaydedebilecekleri ve onlar için kaybolmuş, çalınmış veya sahtekarlıkla elde edilmiş gibi bir durum belirleyebilecekleri küresel bir veri tabanı. Bu hamle, Apple’ın mevcut politikasını genişletecek. Öyle ki iPhone’umu Bul özelliğini devre dışı bırakamayan cihazların onarımını dahi reddedebilirler. Bu hamleler daha fazla insanı resmi ve yetkili kaynaklar dışında ikinci el cihaz satın almaktan vazgeçirebilir. Bununla birlikte, kullanıcılar, cihazlarını nereden aldıklarıyla ilgilenmeyen bir üçüncü taraf tamirhanesine kolayca gidebilirler.

Apple’ın iPhone’ları yıllar içinde giderek daha fazla maliyet düşürücü hale geldi ve ikinci el cihazlar için bir pazara yol açtı. Yakın tarihli bir Bloomberg raporuna göre, teknoloji devi iPhone ve diğer donanımlar için aylık ücretlerle ve büyük bir ön maliyet olmadan düzenli yükseltmeleri daha erişilebilir hale getirmek için bir abonelik hizmeti üzerinde çalışıyor. Apple cihazlar için önemli bir karar olan bu gelişmeye göre cihaz sahipleri etkilenecek.

Teknoloji titanları vergiler karşısında çaresiz kalabilir: Dev vergi kesintisi