Apple kendi kendine onarım programı Avrupa’ya yayılıyor

Apple büyük karar aldı

Apple kendi kendine onarım programı şimdi Avrupa’ya yayılıyor. İşte tüm detaylar.

Apple, web tabanlı teşhis aracına erişimi genişletiyor. Yazılım “Self Servis Onarım için Apple Diagnostics” olarak adlandırılıyor. Artık İngiltere, Almanya, Fransa ve Hollanda dahil 32 Avrupa ülkesinde mevcut. Şirketin tanımladığı gibi, yazılım “kullanıcılara Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları ve Bağımsız Onarım Sağlayıcıları ile aynı yeteneği, ürünleri en iyi parça işlevselliği ve performansı açısından test etme olanağı sağlıyor.” Şu anda iPhone, Mac ve Studio Display’i destekliyor.

Apple büyük karar aldı

Araç, cihazı ekran, kamera, Face ID, yazılım entegrasyonu ve ses çıkışı sorunlarına karşı tarayabilir ve hangi parçaların onarılması gerekebileceğini size söyleyebilir. Bu, şirketin yakın zamanda kendi kendine hizmet verme girişimlerinin bir parçası. Tek sorun, tanılamanın ikinci bir Apple cihazı gerektirmesi. Her iki ürünün de iOS 17 veya üzerini ya da macOS Sonoma 14.1 veya üzerini çalıştırması gerekiyor.

Teknoloji devi çoğu konuda öncü olduğu gibi burada da öncü olmanın peşinde. Zira şirket çoğu açıdan trendleri belirliyor denebilir. Bu özellik ile teknoloji sektöründe de kendi kendine onarma dönemi başlayacaktır. Bu kapsamda şirket daha fazla yeniliği de getirebilir denebilir. Avrupa’ya yayıldıktan sonra ülkemizde de yaygınlaşması beklenen özellik ile artık randevu alarak tamir için sıra beklemek gibi şeyler tarihe karışabilir. Bu da kullanıcılar için büyük bir lüks.

Galaxy Z Flip6’nın Öncülünden Daha Pahalı Olacağı Doğrulandı