Apple AR gözlüğü hakkında yeni iddialar var

s3 news tmp 126745 apple glasses default 1280

Sanal gerçeklik teknolojisini ve bu teknolojiye yatırım yapan bütün şirketlerin kaderini belirlemesi beklenen ilk Apple gözlüğü hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Apple AR gözlüğü hakkında yeni iddialar var! Apple, uzun bir süredir heyecanla beklenen AR/VR gözlüğü olan Reality Pro’yu tanıtma hazırlığı içinde. 5 Haziran’da görücüye çıkacak olan bu gözlük, endüstri analisti Ross Young’ın ifadesine göre, her biri göze dikkat çeken bir 4K çözünürlük sunabilecek iki adet 1,41 inçlik mikro OLED ekrana sahip olacak. Bu özellik, inç başına 4.400 piksel yoğunluğuna (ppi) karşılık gelir ve etkileyici bir görsel deneyim sunmaya yardımcı olacak.

Apple akıllı gözlük

Piyasadaki diğer önemli ürünlere, örneğin Meta Quest Pro ve PlayStation VR 2‘ye göre Reality Pro’nun çözünürlüğü belirgin bir şekilde daha iyidir. Meta Quest Pro ve PlayStation VR 2‘nin sırasıyla göze 1.800 x 1.920 ve 2.000 x 2.040 piksel sunduğunu düşünürsek, Apple’ın gözlüğü daha yüksek çözünürlük sunarak, daha keskin ve detaylı grafikler elde edebilmemize imkan sağlayacak.

Apple RealityOS

Apple AR gözlüğü hakkında yeni iddialar var

Reality Pro’nun bir diğer dikkat çeken özelliği ise şüphesiz olağanüstü parlaklık düzeyidir. 5.000 nit’i aşan bu parlaklık seviyesi, ekranları, maksimum parlaklıkta tipik bir akıllı telefon ekranından yaklaşık üç kat daha parlak hale getirecek. Bu nedenle, Reality Pro‘nun parlaklığı, kullanıcılara daha iyi görsel netlik ve canlı renkler vaad ediyor. Ayrıca, gözlüğün ekranının 120Hz veya daha yüksek bir yenileme hızına sahip olabilecek ProMotion özelliği bulunabilir.

Bazı duyumlar, 1.500 dolarlık fiyatın sıradan kullanıcılar için biraz yüksek olabileceğini belirtiyor. Ancak, Apple’ın Reality Pro’su öncelikli olarak profesyonellere ve geliştiricilere yönelik olarak tasarlandı. Bu kişilerin, metaverse içinde çarpıcı deneyimler yaratmak için cihazın gelişmiş özelliklerinden faydalanmaları bekleniyor. Teknoloji geliştikçe, Apple‘ın biraz daha sınırlı özelliklere sahip ve daha geniş bir kitleye hitap eden daha uygun fiyatlı bir non-Pro versiyonunu piyasaya sürmesi öngörülüyor.

apple glass

Sonuç olarak, çift 4K ekranlı Reality Pro AR/VR gözlüğü, Apple tarafından artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik dünyasında önemli bir etki yaratması beklenen etkileyici bir görsel deneyim vaad ediyor. Apple AR gözlüğü hakkında yeni iddialar var.

Redmi yeni oyun monitörleri için somut adımlar atıyor!