Android kötü amaçlı yazılım kabusunu tekrardan yaşıyor

Android 14

Gün geçmiyor ki Android kullanıcıları yeni bir zararlı yazılım tehlikesiyle karşı karşıya kalmasın. İşte artık her zamankinden daha dikkatli olmanızı gerektiren o zararlı yazılım.

Android kötü amaçlı yazılım kabusunu tekrardan yaşıyor. Yapay zeka destekli bir siber güvenlik firması olan CloudSEK, açık kaynaklı bir Android virüsü olan DogeRAT‘ı (Uzaktan Erişim Truva Atı) keşfetti. Bu virüs, esasen tehlikeli web siteleri ve resmi olmayan uygulama mağazaları yoluyla yayılıyor. Bu virüs, kişisel ve finansal bilgilerin çalınması gibi bir tehdit oluşturarak işletmeleri hedef alıyor.

Android 14

DogeRAT, sadece kişisel verileri çalmakla kalmıyor, aynı zamanda enfekte olan cihaza uzaktan erişim olanağı da sağlıyor. Bu karmaşık Android kötü amaçlı yazılım, kullanıcılara istenmeyen reklamlarla saldırıyor ve kurbanın cihazını spam göndermek, izinsiz ödemeler yapmak, dosyaları değiştirmek, arama kayıtlarına erişmek ve hatta ön ve arka kameraları kullanarak fotoğraflar çekmek gibi yeteneklere sahip.

DogeRAT aktif hale geldiğinde, çağrı kayıtları, ses kayıtları, SMS mesajları, medya dosyaları ve resimler gibi çeşitli bilgileri toplar.

Android 13 yeni detayları

Android kötü amaçlı yazılım kabusunu tekrardan yaşıyor

Yapılan detaylı incelemeler, finans, oyun ve eğlence gibi sektörlerde Android kullanıcılarını hedefleyen binlerce sahte uygulamanın var olduğunu ortaya çıkardı. Bu bulgu, DogeRAT kötü amaçlı yazılım kampanyasının daha da genişlemesine yol açtı. Bu kampanya, aynı zamanda güncellenmiş Uzaktan Erişim Truva Atları (RAT’lar) ve amaç dışı kötü amaçlı uygulamaların dağıtımına odaklandı. Bu durum, düşük maliyetli ve kolayca uygulanabilen dolandırıcılık planlarının uygulanmasını kolaylaştırdı.Yeni Android virüsü

Android cihazınızı DogeRAT Truva Atı’ndan korumak için şu önlemleri almanız çok önemlidir:

Tanımadığınız bağlantılara tıklamaktan veya bilmediğiniz kaynaklardan gelen ekleri açmaktan kaçının. Cihazınızın yazılımını güncel tutun ve cihaz sağlayıcınız tarafından sunulan Android güncellemelerini ve yamalarını hızla yükleyin. Bu güncellemeler genellikle önemli güvenlik geliştirmeleri içerir. Kötü amaçlı yazılımlara ve diğer tehditlere karşı cihazınızı korumak için güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın. Android kötü amaçlı yazılım kabusunu tekrardan yaşıyor.

Xiaomi yeni akıllı fırını ile başka bir sektöre daha adım attı