Apple akıllı kılıf için kolları sıvadı

Apple, çip şirketine dava açtı

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın üzerine çalıştığı yeni nesil kılıflar, akıllı telefon kullanımını bambaşka bir boyu taşıyabilir.

Apple akıllı kılıf için kolları sıvadı. Apple’ın teknoloji dünyasının en önemli markalarından biri olduğu gerçek. Şirket de bu unvanını her daim koruyabilmek için elinden geleni yapıyor. Amerikalı teknoloji devinin ortaya çıkan yeni bir patenti ise, Apple’ın gelecek dönemlerde sektöre yeni bir anlayış; yeni bir teknolojik cihaz kazandıracağının kanıtı oldu.

Apple akıllı kılıf

Apple tarafından alındığı anlaşılan yeni patentin konusu kılıflar. Aslında bu kılıflara da artık “akıllı kılıf” demek daha doğru olacaktır. Nitekim patent detaylı bir şekilde incelendiğinde, bu kılıfların hiç de bildiğimiz standart kılıflardan olmadıkları anlaşılıyor.

Bu patentlere bakıldığında, Apple’ın amacının kullanıcıların tercih ettikleri kılıflar sayesinde iPhone deneyimlerinin de değişmesini sağlamak. Buna göre, birçok kılıf modeli bulunacak ve kullanıcıların tercihlerine göre bu kılıflar kullanılmaya başlandığı anda iPhone o kılıfın özelliklerine bürünecek.

Apple akıllı kılıf

Apple akıllı kılıf için kolları sıvadı

Biraz daha detay verecek olursak, örneğin “Oyun” odaklı bir kılıf olduğunu düşünelim. iPhone kullanıcısı telefonunu bu kılıfın içerisinde koyduğu andan itibaren, artık telefonun ara yüzü oyun odaklı haline gelecek. Tabi ki hepsi bu kadar da değil. Oyun denilince akla gelen şeylerden biri olan fiziksel tuşlar, bu tür kılıfların en önemli özelliği olacak.

Apple akıllı kılıf

Apple’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, bu kılıf kategorilerinin ise bir iki modelle sınırlı kalması beklenmiyor. Başta sinema, spor, seyahat, fotoğraf olmak üzere pek çok kategoriye ait özel içerikleri bulunacağı belirtilen bu kılıfların ne zaman satışa sunulacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Samsung, Galaxy serisi akıllı telefonlara özel işlemciler geliştirmeye başladı