Apple 3nm’lik yonga setleri için tarih belirledi

Apple Unleashed etkinliğinde tanıtılanlar!

Teknoloji sektöründeki öncü isimlerden biri olan Apple, 3nm’lik yonga setleri için 2023 yılını işaret etti. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Apple 3nm’lik yonga setleri için tarih belirledi. Bilindiği üzere şu sıralar küresel bir çip krizi sorunu ile mücadele ediyoruz. Çip tedariki tarafında yaşanan bu sorun, teknolojinin gelişmesinin önündeki en büyük engel diyebiliriz.

Keza pek çok geliştirici şu sıralar 3nm’lik çipler üzerine çalışmak istese de tedarik zincirindeki sıkıntılar yüzünden işler istenildiği gibi gitmiyor.

Hali hazırda mobil pazarda en gelişmiş yonga setlerinin 5nm’lik üretim sürecine dayandığını söyleyebiliriz. Apple ve Qualcomm bu seviyeyi bir üst düzeye çıkarmak isteseler de buna imkan verilmiyor.

Apple 3nm’lik yonga setleri için tarih belirledi

Apple 3nm’lik yonga setleri için tarih belirledi

A ve M serisi çiplerle dikkatleri üzerine çeken Apple, mevcut çip krizini de göz önünde bulundurarak bir takvim hazırladı. Buna göre Apple imzası taşıyan çipler önümüzdeki süreçte geliştirme aşamasında kalmaya devam edecek.

Apple önümüzdeki yıl 5nm’lik üretim teknolojisine dayanan çipleri geliştirmeye devam edecek. 3nm’lik çipler içinse bir sonraki sene yani 2023 yılı beklenecek. Yani çip sektöründeki kriz daha derin bir hal almazsa Apple imzası taşıyan 3nm’lik çiplerin 2023 yılında geleceğini söyleyebiliriz.

Elbette krizin derinleşmesi halinde bu tarih biraz daha gecikebilir. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz. Keza Apple gibi sırada bekleyen pek çok geliştirici olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Huawei Nova 9 inceleme: Premium tasarım hatlarına sahip