Huawei Nova 9 inceleme: Premium tasarım hatlarına sahip

maxresdefault 2

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Nova 9 için ilk söyleyebileceğimiz şey, çok güzel göründüğü. Yanlardan inceltilmiş çerçevesi ve kavislendirilmiş ekran tasarımıyla premium his uyandırıyor. Dahası, 7.77mm incelikteki telefon, 175 gram ağırlıkta.

Tüm bu detaylar bir araya geldiğinde, hem göze hem de ele hitap eden bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Tek elde rahatlıkla kullanılabiliyorsunuz ve kullanırken “Yahu gerçekten çok güzel” diye içinizden geçirmeniz olası.

Ürünün dikkat çekici taraflarından bir tanesi de kamera tasarımı. Arka yüzey, oldukça pürüzsüz. Toplamda 4 kameradan oluşan arka kamera dizilimi, standartların ötesinde bir tasarımla geliyor.

Bu arada ürünün siyah ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği var. Bize test için mavi rengi geldi ve farklı ışık açılarında gayet güzel görünüyor, fazla parmak izi tutmuyor. Hemen her videomuzda belirttiğimiz gibi, ürünü daha temiz ve sağlam kullanmak için beraberinde gelen koruyucu şeffaf kılıfı kullanmanızı öneriyoruz. Şeffaf olduğu için bu sayede tasarımı da olumsuz anlamda etkilemiyor.

Ürünün yanlardan kavislendirilmiş ekranı, 6.57 inç büyüklükte ve OLED teknolojisi üzerine inşa edilmiş

FHD+ çözünürlük sunan ve HDR10 desteği sunan ekran, aynı zamanda 120Hz’e kadar ekran yenileme değerine sahip. Dokunmatik örnekleme hızı ise, 300Hz. Yani kısacası, çok akıcı, doygun renkler ve net detaylar sunabilen bir ekranımız var. Özellikle bir şeyler izlerken ve oynarken bu detayları daha rahat anlayabiliyorsunuz. Tabii ekran ayarlarına giderek düzenlemeler yapmanız da mümkün. Ekranın göz konforu modu bulunduğunu da belirtelim. E-kitap okumayı seviyor ve uzun süreli deneyimlerde gözleriniz rahatsız olmasın istiyorsanız, bu detaylar sizi mutlu edecektir.

Ek olarak, ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör sayesinde hızlı ve güvenli kullanım mümkün oluyor.

Huawei Nova 9 inceleme: Premium tasarım hatlarına sahip

Huawei Nova 9, Qualcomm Snapdragon 778G işlemcisiyle geliyor

8GB RAM ve 128GB dahili depolama değerlerine sahip olan telefon, Android tabanlı EMUI 12 işletim sistemine sahip. Biliyorsunuz, Huawei artık kendi uygulama mağazası ve servisleriyle teknoloji severlere daha fazla detay sunma amacında.

Tabii ki telefona Android oyun ve uygulamaları indirip kullanabiliyorsunuz. Huawei’nin uygulama galerisinde de işinize yarar pek çok uygulama ve oyunu bulabilirsiniz. Ayrıca, firmanın harita uygulamasının da kullanışlı olduğunu söylemeliyiz.

Gerek arayüz tasarımı gerekse de arayüzün kullanılabilirliği bizi memnun etti.

Telefonu açtığımızda, zaten ön yüklü olarak pek çok oyun ve uygulama seçeneğinin sunulduğunu gördük. Angry Birds 2 ve Squid Game’in oyunu bunlardan yalnızca iki tanesiydi. İkisi de akıcı performansla oynanabiliyor ve oynanış esnasında bir sorunla karşılaşmıyorsunuz.

Nova 9’un önemli noktalarından bir tanesini de arka taraftaki kamera sistemi oluşturuyor

Kamera diziliminden bahsetmek gerekirse, 80+8+2+2MP’den oluşan yapay zekâ destekli dörtlümüz var.

50MP değerdeki ana kamera, f.19 açıklık değerine sahip. Bu sayede düşük ışıklı ortamlarda da iyi sonuçlar verebiliyor. 8MP ultra geniş açılı kamera, kalabalık çekimler ve manzara çekimleri için ideal. Tabii derinlik katarak portre çekimler yapabilir, ya da yakın plandan makro çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Gece çekim modu da elinizi güçlendiren bir diğer detay.

1080p 60FPS ve 4K 30FPS değerlerde video çekim imkânı da sunan telefon, bünyesinde yapay zekâ destekli görüntü sabitleme özelliğine de sahip. Bu sayede hareketli videolarda sarsıntıların büyük ölçüde önüne geçilebiliyor.

Eğer hızlı ve ağır video çekim modlarını da istiyorsanız, evet, onlar da telefonda kullanımınıza sunulmuş durumda.

Ön tarafa geldiğimizde ise, 32MP değerde selfie kamerayı görüyoruz. Görüntülü görüşmeler ve selfie’ler için ideal olan bu kamera, düşük ışık koşullarındaki çekimlerde de ekranı otomatik flash olarak kullanabiliyor. Dolayısıyla hoşunuza giden sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz.

Ek olarak, ön kameranın da 4K 30FPS değerde video çekim özelliği bulunduğunu belirtelim. VLOG çekmekten hoşlanıyorsanız, bu özellik de sizi heyecanlandırabilir.

wqtewg

Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerini barındıran Nova 9, 4300mAh değerde pile sahip ve bu pil, hızlı şarj desteği de sunuyor

18 dakikada telefonu %60’a kadar şarj edebiliyorsunuz. Cihaz, 66w Huawei SuperCharge teknolojisi sayesinde kısa sürede şarj olabiliyor ve yoğun kullanımda tüm günü çıkarabilmenize yardımcı oluyor. Tabii isterseniz güç tasarruf detaylarını da aktifleştirebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse, Nova 9 gerçekten şık bir telefon, aynı zamanda da ince ve hafif. Tasarım önceliği olan kullanıcılar için rahatlıkla tercih edilebileceğini düşünüyoruz. Kavisli ekranı başarılı. Huawei’nin kendi arayüzü ve yazılımsal çözümlerinin sunulduğu ürün, arka taraftaki dörtlü kamera sistemi sayesinde de fotoğraf ve video ihtiyaçlarınızın büyük kısmını karşılayabiliyor. Tabii hızlı şarj sistemini de unutmamak gerekli.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Razer Kaira X oyuncu kulaklığı incelemesi