Netflix, uygulamasına TikTok tarzı kısa ‘Kids Clips’ akışı getiriyor

Netflix, uygulamasına TikTok tarzı kısa 'Kids Clips' akışı getiriyor

Bloomberg’e göre Netflix, bu hafta özellikle genç izleyicilerini hedefleyen TikTok’tan ilham alan yeni bir özellik sunacak. İşte detaylar.

Akış devinin iOS uygulamasında, genç izleyicilerin izleyecek bir şeyler bulmasına yardımcı olmak için çocuk programlama kütüphanesinden kısa video klipler gösterecek olan “Kids Clip”i başlattığı bildiriliyor. Bloomberg, özelliğin Netflix platformunun bu yılın başlarında başlattığı komedi beslemesi Fast Laughs’a dayandığını söylüyor.

Netflix, uygulamasına TikTok tarzı kısa 'Kids Clips' akışı getiriyor

Ancak Fast Laughs‘tan farklı olarak, Kids Clips videoları dikey yerine yatay olacak ve tüm ekranı kaplayacak. Ayrıca, çocuklar aynı anda yalnızca 10 ila 20 klip izleyebilecekler. Netflix, platformda mevcut olan mevcut şovlara ve filmlere ve ayrıca hizmete gelmesi planlanan gelecekteki kliplere dayalı olarak her gün yeni klipler ekleyecek. Her iki özellik de, şirketin birçok abonesini rahatsız eden “Ne izlesem kararsızlığı” ile mücadele çabalarının bir parçası. Netflix ayrıca, Ekim ayında, kullanıcılarının uygulamada sürekli gezinmek zorunda kalmadan izleme kalıplarına göre izleyecekleri bir şeyler bulmalarına yardımcı olmak için Oynat Bir Şey adlı bir karışık oynatma özelliğini başlattı. Bloomberg, Netflix’in Çocuk Kliplerini hala bir “test” olarak nitelendirdiğini ve henüz tüm kullanıcılarına sunulmayacağını söyledi. Şimdilik, ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Latin Amerika ülkeleri de dahil olmak üzere belirli pazarlarda kullanıma sunuluyor. Özeliğin ülkemize ise ne zaman geleceği henüz belli değil. Diğer pazarlarda piyasaya sürülmesinin ardından geniş bir sürümle yayınlanacaktır.

Microsoft OneDrive eski sürümler ile senkronizasyonu durduracak