Apple 3nm yonga setleri için harekete geçti

Apple iPhone 12 mini üretiminin durdurulduğu bildirildi

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Apple 3nm yonga setleri için harekete geçti. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki dev isimlerden biri olan Apple, yeni nesil yonga setleri için kolları sıvadı. Bilindiği üzere iPhone 13 modellerinin tanıtılmasına öyle uzun bir süre kalmadı. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa yeni nesil iPhone modelleri önümüzdeki Eylül ya da Ekim ayında tanıtılmış olacak.

Apple’ın bu modellerini Eylül ya da Ekim’de tanıtması demek üretim bandının Ağustos’ta dönemeye başlayacağı anlamını taşıyor. Aslında genel beklenti Apple’ın iPhone 13 modellerinde 3nm’lik yonga setleri kullanması yönündeydi. Fakat mevcut şartlarda bu durum çok da mümkün görünmüyor.

Apple 3nm yonga setleri için harekete geçti

Çip sektöründe yaşanan mevcut krizden ötürü Apple bu sene çıkaracağı iPhone modellerinde 5nm üzerine şekillendirilmiş daha performanslı yongalar kullanabilir. Bu bizi şaşırtmayacaktır.

Fakat 2022’de tanıtılacak olan yeni nesil iPad modelleri için 3nm’lik çiplerin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle de iPad Pro modellerinde kullanılacak olan 3nm’lik çipler performans açısından rakiplerle olan farkı açacaktır.

Hali hazırda mevcut iPad Pro modellerinin işlevsellik açısından etkileyici olduğunu biliyoruz. Görünen o ki Apple bu işlevselliği zirveye taşımak istiyor.

Öte yandan 2022 yılında iPad modellerinde kullanılacak olan çiplerin iPhone 14 serisinde kullanılması da hayli olası görünüyor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

TicWatch Pro 3 yeni Wear OS’ye güncellenecek